Поступок не буде: до Женеви на переговори із США прибула делегація РФ

18:20, 09.01.2022
Поступок не буде: до Женеви на переговори із США прибула делегація РФ

Заступник міністра закордонних справ РФ Сергій Рябков. (mid.ru)

Російська делегація на чолі із заступником міністра закордонних справ РФ Сергієм Рябковим прибула до Швейцарії у неділю, 9 січня.

 

Росіяни прибули на день раніше запланованих на 10 січня у Женеві переговорів зі США стосовно так званих "гарантій безпеки", в яких міститься і вимога Кремля, аби Україна не вступала в НАТО.

 

Як передає Україна молода, про це інформують російські ЗМІ.

 

У складі делегації Росії є представники МЗС та Міноборони країни.

 

Зокрема, ТАСС повідомляє, що хоча й основний день переговорів призначено на понеділок, 10 січня, але очікується, що вже 9 січня ввечері сторони проведуть "попередню" частину зустрічі.

 

Глава делегації пан Рябков у свою чергу заявив, що Москва на майбутніх консультаціях "не піде на поступки".

 

"Ми не з протягнутою рукою туди їдемо, ми їдемо із чітко сформульованим завданням, яке необхідно вирішити на тих умовах, які ми сформулювали. От і все", - сказав російський дипломат.

 

Як повідомляла «УМ», напередодні переговорів з Росією посадовці в США висловили готовність внести зміни у майбутні рішення щодо стратегічних позицій США в Європі, але водночас вони пригрозили РФ наджорсткими санкціями у разі вторгнення в Україну.

 

Представник Пентагону Джон Кірбі заявив, що Вашингтон не розглядає можливості скорочення чисельності американських військ у Європі.

 

Водночас, сотні киян вийшли на акцію «Скажи Путіну Ні», яка відбулася на Михайлівській площі у Києві у неділю. Акцію організували напередодні перемовин Заходу з Росією щодо ситуації навколо України.