До Казахстану ще чотири країни ОДКБ відправлять війська

15:23, 06.01.2022
До Казахстану ще чотири країни ОДКБ відправлять війська

Російська армія вже наводить "порядок" у Казахстані не чекаючи "підкріплення".

Киргизстан, Таджикистан, Вірменія та Білорусь, підтвердили, що слідом за Росією відправлять свої війська до Казахстану для «миротворчої місії».

 

Як інформує УМ, про це 6 січня повідомили офіційні представництва цих країн.

 

«Республіка Білорусь повністю готова надати допомогу дружньому казахському народу і в повному обсязі виконає свої союзницькі зобов’язання», - йдеться в заяві міністерства закордонних справ Білорусі.

 

Про свою готовність відправити війська до Казахстану заявив також уряд Таджикистану. Зазначається, що країна направить до Казахстану близько 200 військових.

 

«Слідуючи своїм союзницьким зобов’язаностям в рамках ОДКБ, ми маємо намір надати допомогу Казахстану з метою усунути існуючу загрозу», - йдеться в заяві закордонного відомства країни.

 

Також повідомляється, що близько 70 військових для охорони стратегічних об’єктів надасть Вірменія. Її контингент вже вирушив до Казахстану.

 

Окрім цього, в «миротворчій місії» візьме участь також Киргизстан.

 

Раніше ОДКБ офіційно підтвердила прибуття військового контингенту росіян до Казахстану, де тривають сутички протестувальників та силовиків.

 

Як повідомляла УМ, самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що громадяни Казахстану "мають стати на коліна перед військовими", перепросити і домовлятися з президентом Касим-Жомартом Токаєвим.