У Кременчуці невідомі жорстоко побили журналіста

14:21, 06.01.2022
У Кременчуці  невідомі жорстоко побили журналіста

Денісова зауважила, що розслідування нападів на представників засобів масової інформації має бути на особистому контролі голови Нацполіції.

Людмила Денісова, уповноважена Верховної Ради з прав людини, звернулася до керівництва Національної поліції з вимогою рішучих оперативних дій у розслідуванні факту побиття та перешкоджання професійній діяльності журналіста Антона Воробйова.

 

Як повідомляє УМ, про це 6 січня Денісова повідомила в Телеграмі.

 

Омбудсмен зазначила, що 5 січня невідомі особи скоїли напад на журналіста телерадіокомпанії «Кременчуцькі новини», який знімав сюжет на території центральної районної лікарні.

 

«Лікарі «швидкої допомоги», яких викликали на місце події, госпіталізували його до нейрохірургічного відділення міської лікарні, де діагностували закриту черепно-мозкову травму, струс головного мозку, забій м’яких тканих грудної клітки та лівого плеча», - заявила Денісова.

 

За вказаними фактами розпочато досудове розслідування у кримінальних провадженнях з правовою кваліфікацією, передбаченою ст. 356 (самоправство) та ч. 2 ст. 345-1 (погроза або насильство щодо журналіста) Кримінального кодексу України.

 

Денісова зауважила, що розслідування нападів на представників засобів масової інформації має бути на особистому контролі голови Нацполіції.

 

Нагадаємо, що в Україні експерти Інституту масової інформації (ІМІ) у 2021 році зафіксували 197 випадків порушень свободи слова. Загалом порушення свободи слова зафіксували у всіх 23 регіонах країни. За кількістю порушень лідирує Київ з областю (74 випадки). Друге місце посіли Запоріжжя та Одещина (по 12 випадків), третє - Харківщина та Полтавщина (по 10).

 

 Як повідомляла УМ, відомий журналіст Юрій Бутусов жорстко розкритикував голову державного «Укрексімбанку» Євгена Мецгера за напад на журналістів програми «Схеми» в робочому кабінеті під час інтерв’ю.