Новий рік уже крокує планетою

14:41, 31.12.2021
Новий рік уже крокує планетою

Новий 2022 рік уже зустріли на острові Різдва (Фото з сайту Pixabay)

Жителі острова  Різдва , що входить до складу республіки Кірибаті, в центральній частині Тихого океану, а також жителі міста Нукуалофа (столиця Королівства Тонга) — першими на планеті Земля зустріли 2022 рік. 

 

Свято для них розпочалося о 12:00 за київським часом. 

 

Як інформує Україна молода, про це стало відомо згідно з часовими поясами.

 

Також 2022 рік зустріла острівна держава Самоа, яка розташована в південній частині Тихого океану і займає західну частину однойменного архіпелагу.

 

На території Кірибаті Новий рік можна зустріти тричі – на західній, центральній та східній частині островів. Водночас унікально тут те, що всього за кілька кілометрів від островів проходить межа 12-го західного часового поясу. 

 

За 15 хвилин до святкування Нового року підключається острів Чатем (Нова Зеландія). Цей острів віддалений від основних островів Нової Зеландії, знаходиться в спеціальному часовому поясі.

 

Через годину після Кірібаті (+1.00) Новий рік зустрічають мешканці Нової Зеландії і полярники з Південного полюса в Антарктиді.

 

Вже через 12 годин після початку 2022 року на островах Кірибаті, його зустручатимуть в Україні. Одночасно з нами свято відзначають Греція, Туреччина, Румунія і Фінляндія.

 

До Центральної та Західної Європи Новий рік дійде вже через годину, а до Великобританії та Португалії – через дві години після Києва.

 

Наступні в черзі – Північна і Південна Америки. Так, о 4:00 1 січня за київським часом Новий рік почнеться в Бразилії, а о 5:30 – у Канаді (на самому східному острові Ньюфаундленд).

 

У Вашингтоні, Нью-Йорку і Оттаві 2022 рік настане о 7:00 за Києвом.  Останніми, хто зустріне 2022 рік, будуть острови Самоа та Американське Самоа. Новий рік тут почнеться о 13:00 1 січня за київським часом.

 

Україна молода нагадує, на які саме вистави варто сходити під час свят.