П’яного водія патрульні зупинили пострілами по автомобілю

13:51, 30.12.2021
П’яного водія патрульні зупинили пострілами по автомобілю

Патрульні пострілами зупиняли нетверезого водія-дебошира

Стрілянина сталася на Одещині у Таїровому: патрульні намагалися зупинити нетверезого водія. Однак той проігнорував усі їхні накази. Поліцейські змушені були застосувати зброю (відео).

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє поліція Одеської області.

 

Правоохоронці виїхали на виклик про те, що на вулиці Академіка Корольова в Одесі водій намагається сісти п’яним за кермо. Чоловік зачинився в автомобілі та намагався поїхати геть.

 

При спробі втечі, керманич наїхав на патрульного, але це його також не зупинило. Усі вимоги поліцейських про зупинку він ігнорував.

 

Законодавство дозволяє у таких випадках застосовувати вогнепальну зброю працівникам "органів". Відтак інспектор кілька разів вистрелив по колесах.

 

Автомобіль зупинився. Водія спробували перевірити на стан алкогольного сп’яніння. Від перевірки на драгері чоловік відмовився. У лікарню їхати також не захотів.

 

На водія склали адміністративний протокол за керування автомобілем у нетверезому стані. Йому загрожує штраф у розмірі 1,4 мільйона гривень з можливим позбавленням водійських прав на 1 рік.

 

Керівниця пресслужби ГУ НП в Одеській області Любов Гордієвська у одному із своїх коментарів розповіла, що у поліції кваліфікували справу як насильство щодо працівника правоохоронного органу. За це передбачена відповідальність у вигляді обмеження чи позбавлення волі до 5 років.

 

«Чоловік мав ознаки алкогольного сп'яніння, скоїв наїзд на патрульного. На вимогу патрульних зупинитися керманич не реагував. Відтак відповідно до ст. 46 Закону України "Про Національну поліцію" (Застосування вогнепальної зброї), інспектор здійснив кілька пострілів по колесах автомобіля. Таким чином вдалося зупинити транспортний засіб.


Від проходження огляду на стан алкогольного сп’яніння на місці зупинки та в медичному закладі чоловік відмовився. На водія склали протокол за ч. 1 ст. 130 (Керування транспортним засобом особою в стані сп’яніння) КУпАП. Наразі всі обставини пригоди встановлюють слідчі, які нададуть правову кваліфікацію діям чоловіка.»

 

Як повідомляла УМ, у Чернівцях на вулиці Руській поліцейські спіймали водія з рекордним результатом тесту на стан алкогольного сп'яніння.