США залишають свій авіаносець у Середземному морі через російську загрозу, фото

12:42, 29.12.2021
США залишають свій авіаносець у Середземному морі через російську загрозу, фото

авіаносець USS Harry S. Truman в акваторії Середземного моря - серйозна військова потуга для стримування РФ. (Фото: The Associated Press)

США залишать свій авіаносець USS Harry S. Truman в акваторії Середземного моря через загрозу російського вторгнення в Україну. Його планували перекинути на Близький Схід.

 

Як інформує УМ, про це The Associated Press повідомили в Пентагоні.

 

Міністр оборони Ллойд Остін наказав авіаносній ударній групі ВМС США залишатися в Середземному морі. Таке рішення відображає необхідність американських військ збільшити присутність у Європі на випадок агресії Росії. За словами Ллойда, такий крок заспокоїть європейських союзників.

 

 

До ударної групи ВМС США, окрім авіаносця, входять також кораблі супроводження: крейсер USS San Jacinto й есмінці USS Cole, USS Bainbridge, USS Gravely та USS Jason Dunham. Також там присутній фрегат Королівських ВМС Норвегії HNoMS Fridtjof Nansen.

 

Нагадаємо, що Росія зосередила навколо України групи військ чисельністю понад 100 тисяч і продовжує стягувати війська. Західні ЗМІ повідомляють, що в масштабному вторгненні можуть брати участь до 175 тисяч російських військових. Також Росія посилює угруповання бойовиків «ЛНР» і «ДНР».

 

Росія вимагає гарантії від НАТО щодо нерозширення його на схід Європи, а 21 грудня міністр оборони РФ заявив, що американські ПВК «готують на Донбасі провокації з хімічною зброєю». У США цю заяву спростували. У січні 2022 року Росія обговорить зі США та НАТО «гарантії безпеки».

 

Як повідомляла УМ, в Сполучених Штатах Америки уже працюють над новим пакетом військової допомоги Україні.