Україну накрив потужний циклон

09:47, 28.12.2021
Україну накрив потужний циклон

Зима набирає обертів.

Синоптики попередили про різке погіршення погоди 28 грудня, оскільки в Україну зайшов потужний циклон, який спровокував штормовий вітер, хуртовину та сніг до 20 сантиметрів.

 

Як інформує УМ, про це повідомила Державна служба України з надзвичайних ситуацій.

 

Сьогодні очікуються значні опади у вигляді снігу та подекуди мокрого снігу. Приріст снігового покриву 10-20 см прогнозують у південній частині країни, а вдень — у центральних областях буде мокрий сніг, дощ та відповідно ожеледь.

 

Штормове попередженя та снігові замети оголошено майже по всій території України, крім західних та північних областей, на дорогах країни ожеледиця (I рівень небезпечності, жовтий).

 

«Такі погодні умови можуть спричинити порушення руху транспорту та відключення енергозабезпечення населених пунктів», — попередили в ДСНС.

 

В Україні в рамках запуску системи GPS-моніторингу для вдосконалення безпеки туристів запрацював мобільний застосунок «Порятунок в горах».

 

У горах щороку гинуть десятки людей. На початку грудня у Карпатах оголошували про небезпеку сходження лавин. Проте троє чоловіків у Закарпатській області виїхали у гори на снігоходах та заблукали. Наступного дня двоє з них вийшли на звʼязок, ще одного рятувальники знайшли мертвим на четверту добу.

 

Як повідомляла УМ, в найближчі дні в Україні слід очікувати значне погіршення погодних умов, зокрема на півдні та в центрі захурделить, на дорозі буде ожеледиця