Папа Римський закликає не допустити поширення «метастаз конфлікту» в Україні

17:09, 25.12.2021
Папа Римський закликає не допустити поширення «метастаз конфлікту» в Україні

Паломники, що зібралися на площі Святого Петра попри дощову погоду, з великим ентузіазмом привітали Папу. (vaticannews.va)

Папа Римський Франциск закликав не допустити поширення «метастаз конфлікту» на сході України.

 

Як повідомляє Україна молода, про це понтифік сказав у Різдвяному посланні «Urbi et Orbi» з лоджії базиліки Святого Петра у Ватикані в суботу, 25 грудня.

 

"Стань світлом і підтримкою для тих, хто вірить і діє, прямуючи також і проти течії, на користь зустрічі та діалогу. І не дозволь, аби в Україні поширювалися метастази злоякісного конфлікту", - підніс молитву Папа Римський.

 

Зауважимо, що Франциск виголосив урочисте благословення місту Римові та світові з лоджії базиліки Святого Петра вперше після дворічної перерви.

 

Востаннє цей урочистий захід відбувався у такій формі на Різдво 2019 року, адже подальші великодні та різдвяні святкування відбувалися в умовах суворих карантинних обмежень.

 

Тепер же знову все відбувалося згідно зі звичним протоколом. Паломники, що зібралися на площі Святого Петра попри дощову погоду, з великим ентузіазмом привітали Папу, що опівдні з’явився у лоджії.

 

Оркестри Папської Швейцарської Гвардії та італійських карабінерів виконали державні гімни Італії та Ватикану, після чого глава Католицької церкви виголосив різдвяне послання.

 

Нагадаємо, що Римо-католицька церква, більшість протестантських церков, а також більшість православних церков світу святкують Різдво саме 25 грудня, а не 7 січня.

 

Як повідомляла «УМ», Предстоятель ПЦУ Епіфаній привітав із Різдвом усіх, хто відзначає його за новоюліанським календарем 25 грудня.