Комісія з обрання керівника САП збереться на нове засідання

15:54, 23.12.2021
Комісія з обрання керівника САП збереться на нове засідання

На попередньому "зібрані" комісія зірвала обрання керівника САП.

На «чергове» засідання члени комісії з обрання керівництва Спеціалізованої антикорупційної прокуратури зберуться 24 грудня.

 

Як інформує УМ, про це повідомили на сайті ОГП.

 

«24 грудня 2021 року відбудеться чергове засідання комісії з проведення конкурсу на зайняття адміністративних посад у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі», - сказано, зокрема, в повідомлені.

 

Засідання відбудеться у п’ятницю о 16 год. і проводитиметься у приміщенні Тренінгового центру прокурорів України (аудиторія № 118, корпус № 1).

 

22 грудня комісія не змогла набрати достатньої кількості голосів для обрання очільника САП, проти цього голосували майже усі члени, обрані Верховною Радою.

 

Колишній очільник САП Назар Холодницький звільнився з посади у серпні 2020 року. Спеціальна антикорупційна прокуратура досі не має керівника.

 

Нагадаємо, що конкурсна комісія з обрання керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури оприлюднила результати за підсумками співбесід: детектив НАБУ Олександр Клименко отримав 246 балів, прокурор Офісу генпрокурора Андрій Синюк – 229 балів.

 

22 грудня комісія зібралася у повному складі та затвердила порядок денний: проведення співбесід з кандидатами на адміністративні посади САП та з кандидатами на посаду керівника САП, оцінювання результатів, визначення переможців конкурсу.

 

Комісія отримала рішення Окружного адміністративного суду Києва про скасування порядку роботи конкурсної комісії та проведення конкурсу на голову САП та продовжила співбесіди. Після співбесід конкурсна комісія мала визначитися з переможцем.

 

Меморандум між Україною та Міжнародним валютним фондом передбачає обрання нового керівника САП до грудня 2021 року.

 

Після практичного завдання на професійну компетентність комісія неодноразово не могла зібратися, щоб призначити дату проведення завершального конкурсу співбесід двох претендентів на цю посаду – Клименка і Синюка.

 

Як повідомляла УМ,  на початку жовтня  Президент Володимир Зеленський заявив, що не почув адекватних пояснень причин затримки конкурсу з обрання керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.