Путіну примарилися заплановані постачання Україні гіперзвукової зброї США

17:54, 21.12.2021
Путіну примарилися заплановані постачання Україні гіперзвукової зброї США

Путін і військове керівництво РФ звично "грали м'язами" і критикували країни Заходу. (kremlin.ru)

Президент РФ Володимир Путін заявляє, що США випробовують гіперзвукову зброю і планують постачати її Україні.

 

Мовляв, саме на Донбасі цю гіперзвукову зброю можуть застосувати, а також відправлятимуть «екстремістів» в окупований Росією український Крим.

 

Як інформує Україна молода, про це Путін заявив під час розширеного засідання колегії Міноборони РФ у вівторок, передає сайт Кремля. 

 

«У США поки немає гіперзвукової зброї, але ми знаємо, коли вона з'явиться. Це ж не приховати, все фіксується. Випробування проходять успішно, не успішно - ясно, нам приблизно зрозуміло, коли це буде. Ну, і поставлять Україні гіперзвукову зброю», - сказав господар Кремля військовому керівництву РФ.

 

І хвацько додав: «Це не означає, що завтра її застосовуватимуть, бо в нас "Циркон" вже є, а в них поки що немає. Не означає, що завтра застосовуватимуть, але під цим прикриттям озброять і штовхатимуть в Росію екстремістів із сусідньої держави, у тому числі на окремі регіони РФ, скажімо, на (окупований Росією – Ред.) Крим. За вигідних, як вони вважають, для себе обставин...»

 

Президент Росії також продовжив у тому ж тоні: «Вони що, думають, ми не бачимо цих загроз, або думають, що ми безвільно дивитимемося на загрози, що створюються для Росії? У цьому ж вся проблема, нам просто нікуди рухатися далі – ось у чому питання».

 

Зауважимо, що саме Росія останнім часом посилює напругу на кордоні з України і продовжує нарощувати військову присутність.

 

Як повідомляла «УМ», під час колегії Путін сказав, що «Росія не бажає кровопролиття і є мирною державою».