Вантажівки в столицю не впускатимуть через погодні умови

17:15, 21.12.2021
Вантажівки в столицю не впускатимуть через погодні умови

У Києві закривають в’їзд для великогабаритного транспорту в зв’язку з погодн#ми умовами

Обмеження на в'їзд великогабаритного транспорту  до Києва поширюватиметься  до покращення погодних умов. Наразі заборона діє із 17:00 до 22:00, а також із 07:00 до 10:00.

 

Відповідне рішення ухвалила Постійна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. 

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє пресслужба КМДА.

 

«Такі обмеження дозволять  мінімізувати виникнення заторів на автошляхах та забезпечити рух снігоприбиральної техніки»,— йдеться у повідомленні.

 

Заборона діятиме до покращення погодних умов. Про її зняття буде повідомлено окремо.

 

«Просимо водіїв великогабаритного транспорту врахувати цю інформацію та заздалегідь формувати свої маршрути», - закликає столична влада.

 

Також міська влада звертається до водіїв із проханням не користуватися особистим авто під час снігопаду та за можливості надавати перевагу громадському транспорту, а також не паркувати автомобілі на узбіччях доріг і в заборонених для цього місцях. Автомобілі, що заважатимуть роботі спецтехніки, будуть евакуйовані.

 

Нагадаємо, що від початку опадів у столиці до роботи задіяли близько 5 тис. працівників комунальних служб. Також наслідки снігопаду долали понад 600 одиниць техніки. До прибирання були залучені – 385 одиниць техніки КК «Київавтодор», 82 одиниці техніки КП УЗН та 140 одиниць техніки керуючих компаній районів. Використали майже 3 тисячі тонн піщано-соляної суміші.

 

Як повідомляла УМ, на Новий рік українцям обіцяють снігопади.