«Омікрон» добрався й до України

12:01, 18.12.2021
«Омікрон»  добрався й до України

В Україні виявили перший випадок штаму «Омікрон»

Перший випадок штам «Омікрон» виявлено в Україні, інфікований підхопив його в ОАЕ .

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко на сторінках Фейсбуку.

 

«Вночі в Центрі громадського здоров’я України за результатами повногеномного секвенування виявлено штам Omicron (B.1.1.529-like). Особа, яка виявилась інфікованою цим штамом коронавірусу, повернулася з Об'єднаних Арабських Еміратів, де мала контакт з хворими на COVID-19. Пацієнт продовжує перебувати на лікуванні», - зазначив Ляшко.

 

За його словами, зараз проводиться епідеміологічне розслідування вказаного випадку і додаткове обстеження контактних осіб.

 

Міністр закликав вакцинуватися та, за можливості, уникати поїздок за кордон у регіони, де циркуляція штаму Омікрон домінує.

 

Як повідомлялося, за даними дослідження, що проводилося колективом науковців з Імперського коледжу Лондона, бустерна доза вакцини від коронавірусу у випадку зараження штамом Омікрон надає захист від 80% до 85,9 від важкого перебігу хвороби. У випадку зараження штамом Дельта ефективність бустерної дози оцінюється в 97%.

 

Як повідомляла УМ, в Україні почали вакцинацію третьою дозою від коронавірусної хвороби. Перші українці уже отримали щеплення.