Українська діаспора Туреччини провела Андріївські вечорниці

10:05, 18.12.2021
Українська діаспора Туреччини провела Андріївські вечорниці

У Стамбулі українське товариство провело Андріївські вечорниці

Українське  товариство в Стамбулі організувало для студентів українського відділення Стамбульського університету справжні Андріївські вечорниці.

 

Як передає Україна молода, про це повідомило на сторінках Фейсбуку Українське товариство в Стамбулі. 

 

Під час заходу відбулися презентація про звичаї й традиції українського народу, майстер-клас по ліпленню вареників, була представлена українська національна кухня: борщ з варениками й пампушками, завиванці й узвар. Також звучали українські народні пісні.

 

Товариство подякувало генеральному консулу України в Стамбулі пану Роману Недільському і його дружині пані Людмилі, консулам пані Олені Ващенко, пані Катерині Пасинчук і пані Турач Байрамовій за те, що були разом.

 

Також висловлена подяка студентам, які радо одягали українські вишиванки, співали українських пісень та пригощалися смачною їжею. Господинькам за щедрий стіл, викладачам українського відділення за цікаві доповіді й допомогу в  організації свята.

 

Як повідомляла УМ, українці Страсбурга у центрі французького міста на площі Клеберорганізували Різдвяний ярмарок та частували усіх охочих українським борщем з варениками.