У Києві відкрили Притулок для постраждалих від домашнього насильства

12:05, 15.12.2021
У Києві відкрили Притулок для постраждалих від домашнього насильства

Посли Великої Британії та Швеції відвідали новий Притулок в Києві. (Фото КМДА)

Новий Притулок для постраждалих від домашнього насильства та насильства за ознакою статі відкрили у Києві.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомила Київська міська державна адміністрація.

 

Це вже другий заклад тривалого проживання для постраждалих у столиці.

 

За словами заступниці голови КМДА Марина Хонда, більш ніж 23 тисячі випадків домашнього насильства вже зафіксовано у Києві цього року.

 

Жінка зазначила, що у новому притулку одночасно зможуть проживати 15 жінок із дітьми. Термін проживання становить 3 місяці з можливістю продовження до півроку.

 

«На сьогодні в місті працює дві кризові кімнати і відсьогодні – два Притулки, у яких постраждалі можуть знайти прихисток», - розповіла Марина Хонда.

 

І наголосила:  «Але найголовніше наше завдання – сформувати нульову толерантність до насильства, щоб звести самі випадки до мінімуму».

 

Усі послуги в притулку безкоштовні: проживання, психологічна та юридична допомога. Також постраждалі забезпечуються побутовими предметами.

 

Приміщення забезпечено усіма видами комунальних послуг, відповідає санітарно-гігієнічним нормам і вимогам пожежної безпеки, а також облаштовано відеоспостереженням з метою гарантування безпеки осіб, які перебувають у притулку.

 

Адреса притулку не розголошується. Потрапити до закладу можна тільки за направленням директора Київського міського центру гендерної рівності, запобігання та протидії насильству.

 

 

Зокрема, як запевняє Марина Хонда, уряд Великої Британії безпосередньо долучився до облаштування Притулку. Так само вони долучалися і до створення «кризових кімнат».

 

Так, Посли Великої Британії та Швеції відвідали новий Притулок 14 грудня.

 

«Зі Швецією ми спільно працюємо над встановленням гендерної рівності. Приємно відзначати, що міжнародні партнери долучаються до наших проектів не тільки розмовами, а допомагають втілювати їх у життя», – зазначила заступниця голови КМДА.

 

Крім цього, вона наголосила: «Проблема домашнього насильства існує і в європейських країнах, а їхній досвід подолання цієї проблеми можна та потрібно застосовувати і у нас».

 

Надзвичайний та Повноважний Посол Великої Британії Мелінда Сіммонс зауважила, що прогрес Києва у розбудові системи протидії та запобігання насильству очевидний. На сьогодні місто має вже низку закладів, які готові надавати не тільки послуги тимчасового проживання, а і юридичну та психологічну підтримку.

 

До того ж, на сайті КМДА вказали куди звертатися постраждалим від домашнього насильства: телефон на муніципальну гарячу лінію «Телефон довіри» за номером: 15-00 зі стаціонарного або 044-272-15-00 із мобільного.

 

Також можна звернутися особисто до Центру гендерної рівності, протидії та запобігання насильству (вул. Іллєнка, 20).

 

Як повідомляла «УМ», українські зірки культури, спорту, науки приєдналися до інформаційної кампанії проти  домашнього насильства «Річ у тім», яка вже вдруге ініційована МВС України.