«Вовина тисяча»: вакциновані пенсіонери зможуть купити ліки

16:13, 13.12.2021
«Вовина тисяча»: вакциновані пенсіонери зможуть купити ліки

Українці створили чимало фотожаб про «Вовину тисячу». (facebook.com/ProtsyshynOfficial)

Президент Володимир Зеленський придумав нову статтю витрат, якою можуть скористатися  повністю вакциновані українці, коли отримають так звану «Вовину тисячу» і міркуватимуть на що саме її витратити.

 

Зокрема, вакциновані пенсіонери у віці 60+ зможуть придбати ліки на ці гроші, а не книжки чи квитки до кінотеатру.

 

Як повідомляє Україна молода, про це Зеленський написав у соцмережах у понеділок.

 

«Доручив уряду забезпечити, щоб громадяни у віці 60+ могли використати 1 тис. гривень від держави за соціальними напрямками, зокрема на купівлю ліків. Механізми мають бути напрацьовані протягом тижня, а використання – вже з січня», - повідомив президент.

 

Зеленський також наголосив: «Хочу окремо зазначити, щоб розвіяти передбачувані страшилки від телевізійних "ванг" і "нострадамусів": "єПідтримка" буде повністю забезпечена фінансово. А діятиме вона достатньо часу, щоб кожен міг скористатися своєю тисячею».

 

Нагадаємо, програма "єПідтримка" стартуватиме 19 грудня.

 

Її ініціював Зеленський під час чергового відеозвернення до українців. Лише після цього в уряді почали міркувати, як саме виконати цю обіцянку.

 

Спочатку стало відомо, що українців зможуть витратити «Вовину тисячу» на послуги у трьох сферах: культура, подорожі та спорт.

 

Коли ж стало зрозуміло, що витратити гроші на ці сфери у сільській глибинці щонайменше проблематично, перелік послуг в рамках «єПідтримки» почали розширювати.

 

Як повідомляла «УМ», нещодавно стало відомо, що за цю тисячу також можна буде придбати книги.