В Україну не пустили узбека в одязі з російською символікою

15:32, 11.12.2021
В Україну не пустили узбека в одязі з російською символікою

В Україну не впустили узбека, одягненого у вбрання з російською символікою (facebook.com/DPSUkraine)

Прикордонники відмовили у в’їзді до України узбецькому «фермеру», який був у одязі з російським триколором та не зміг підтвердити свою мету поїздки.
 
Як інформує Україна молода, про це повідомляє Держприкордонслужба
 
Зазначається, що правоохоронці звернули особливу увагу на іноземця через його вбрання.
 
"На одязі мандрівника були зображення прапора та герба країни-агресора та написи Russian national team. Громадянина Узбекистану було запрошено у службове приміщення для проведення поглибленої перевірки, під час якої він сам зрозумів, що вбрався не зовсім відповідно і вибачився перед усіма українцями",—йдеться у повідомленні. 
 
Та це не допомогло іноземцю перетнути український кордон, тому що під час прикордонного контролю з'ясувалося, що він не може підтвердити мету поїздки. Чоловік розповів, що планував купити в Україні трактор для фермерського господарства. 
 
Але під час опитування не зміг розповісти ні про свою ферму, ні про те, у кого і який трактор він хоче придбати. Водночас мандрівник не мав із собою грошей не те, що на купівлю сільгосптехніки, але навіть на бронювання готелю, а місткість його багажу значно перевищувала заявлений термін перебування в Україні.
 
У результаті "фермер" вилетів до Ташкента зворотним рейсом.
 
 
Як повідомляла УМ, президент Зеленський відмовився запроваджувати візовий режим або закрити кордон для росіян.