У Полтаві під мерією ветерани АТО та активісти чекають на вибачення Мамая

14:22, 10.12.2021
У Полтаві під мерією ветерани АТО та активісти чекають на вибачення Мамая

У Полтаві мітингують. Вимагають вибачень мера міста Олександра Мамая за висловлювання про події на Донбасі (Фото: Суспільне)

У Полтаві під стінами міської ради відбулася акція протесту, де кілька десятків людей вимагали від міського голови Олександра Мамая публічного вибачення  за його слова про "братовбивчу війну" на Донбасі.

 

Як інформує Україна молода, про з місця події повідомило «Суспільне».

 

«Біля будівлі Полтавської міської ради 10 грудня збиралися понад 50 людей... вимагають публічного вибачення від голови громади Олександра Мамая за його висловлювання щодо війни на Донбасі в ефірі телеканалу «НАШ». А також звітності щодо своїх слів на позачерговій сесії міськради", - йдеться у повідомленні.

 

Зазначають, що на пікеті були присутні представники від партії «Європейська Солідарність» та учасники ООС. У руках вони тримали плакати із написами: «Ганьба», «Мамай, окупанти нам не «брати», «Мамай, хто твій брат?». Вони заходили до приймальні Полтавського міського голови, однак його на місці не було.

 

Раніше Координаційна Рада Громадських Організацій учасників АТО розмістила у Фейсбуці відеозвернення до депутатів міськради з вимогою скликати позачергову сесію і висловити недовіру міському голові Мамаю. Ветерани також закликали голів обласної держадміністрації і обласної ради дати оцінку висловлюванням мера Полтави. Від депутатів Верховної Ради очікують невідкладного прийняття закону про колаборантів.

 

Як повідомляла УМ, Полтавський міський голова Олександр Мамай у програмі телеканалу "НАШ" заявив про те, що на території України воюють "наддержави" - США та Росія. При цьому наша країна є "плацдармом", де "брат іде на брата". Мер міста висловив жаль про те, що Україна розірвала економічні відносини з країною-агресором. За ці висловлювання полтавського мера внесли до бази Центру "Миротворець".

 

9 грудня депутати Полтавської міської ради від "Європейської Солідарності" оприлюднили заяву з вимогою відставки Мамая.