Рекорд Медведчука: кум Путіна не задекларував майно на 73 млн грн

10:01, 09.12.2021
Рекорд Медведчука: кум Путіна не задекларував майно на 73 млн грн

Нардеп від ОПЗЖ Медведчук не задекларував майна понад 73 млн гривень

Віктор Медведчук — народний депутат України від ОПЗЖ — встановив рекорд, не оприлюднивши у декларації майно на 73 мільйони гривень, серед якого земельні ділянки, автомобілі та будинок у Києві.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє пресслужба Національного агентства з питань запобігання корупції.

 

Матеріали про виявлені ознаки злочину (декларування недостовірної інформації) НАЗК направило до Офісу генерального прокурора.

 

«Це рекордна сума неправдивих відомостей, яку НАЗК виявило під час повної перевірки декларацій посадовців у цьому році», – відзначили у відомстві.

 

Медведчук не вказав вартість нерухомого майна у Києві, що йому належить: земельну ділянку площею понад 6 гектарів та розміщеного на ній домоволодіння площею 2,9 тисячі квадратних метрів.

 

Перевірка встановила, що вартість земельної ділянки – понад 29 млн грн, а домоволодіння – 16 млн грн. Також не задекларовано земельну ділянку в окупованому Криму, право користування якою має його дружина.

 

Крім того, НАЗК встановило, що депутат не зазначив вартість чотирьох автомобілів:  Mercedes-Benz Maybach S650 вартістю 24 млн грн,

Mercedes-Benz S500 4 Matic – 1,8 млн грн, Toyota Land Cruiser 200 – 1,1 млн грн, Renault Duster – 500 тисяч грн.

 

Також не вказано вартість шести автомобілів, що належать його дружині.

 

У НАЗК вказують, що за недостовірне декларування на суму більш ніж 2000 прожиткових мінімумів (понад 4,5 млн грн) суд за законом може призначити відповідальність у вигляді:

 

—штрафу від 68 тис. до 85 тис. грн;

—громадських робіт на строк від 150 до 240 годин;

—обмеження волі до двох років.

 

До слова, 2 листопада суд обрав Медведчуку новий запобіжний захід. Перед цим йому оголосили про підозру в держзраді та фінансуванні тероризму у справі про контрабанду вугілля з окупованого Донбасу. Згодом Медведчук прокоментував домашній арешт та заявив, що на Донбасі нема війни з Росією.

 

Як повідомляла УМ, за скандальні  висловлювання в дусі російської пропаганди про «братовбивчу» війну в Україні, в якій нібито беруть участь наддержави – США і Росія міський голова Полтави Олександр Мамай внесений до бази сайту «Миротворець» .