Зеленський про переговори Байдена і Путіна: Це перемога України

17:05, 08.12.2021
Зеленський про переговори Байдена і Путіна: Це перемога України

Зеленский вбачає у розмові Байдена-Путіна позитив, однак коментуватиме її уже після розмови з президентом США

Президент Володимир Зеленський позитивно оцінив відеорозмову  президентів Росії та США, однак коментуватиме її після діалогу з президентом Джо Байденом, яка відбудеться 9 грудня. 

 

Як інформує УМ, про це повідомив Володимир Зеленський на спільному брифінгу з прем'єр-міністром Хорватії Андреєм Пленковичем

 

"У цілому я вважаю що це позитивно що президент сполучених штатів розмовляв з президентом Російської Федерації", — відзначив він під час пресконференції с прем'єр-міністром Хорватії Олексієм Пленковичем.

 

Зеленський також заявив, що це перемога України — мати підтримку з боку США

 

"Я вважаю що перемога України в тому, що завжди Сполучені Штати підтримували Україну, наш суверенітет, нашу незалежність, у нас була двопартійна підтримка, але найголовніше те що ми зараз бачимо що є особиста реальна реакція і особиста роль президента Байдена в врегулюванні цього конфлікту, в врегулюванні війна на сході нашої держави. Мені здається що це найголовніше", — наголосив український лідер.

 

Він зазначив, що 9 грудня його переговори з Байденом відбуватимуться по особистому телефону. 

 

"У нас буде формат у форматі діалогу між президентом Сполучених Штатів і мною особисто. Буде телефонна розмова. Чому завтра? Запропонований такий час", — зазначив Зеленський.

 

Своєю чергою Пленкович зазначив, що добре що ця розмова (між Байденом і Путіним - ред.) відбулась: "Ми можемо, як члени Європейського союзу, розмовляти вже в середу в Брюсселі на зустрічі ЄС і східного партнерства. Безумовно Хорватія бажає миру, діалогу, розмови, не бажає жодного конфлікту, зіткнення". 

 

Як повідомляла УМ, п’ятий президент України позитивно оцінив перемовини між Байденом та Путіним.