В одному із коледжів на Черкащині планувався теракт

11:32, 08.12.2021
В одному із коледжів на Черкащині планувався теракт

Служба безпеки Черкаської області запобігла спланованому теракту в одному з коледжів ( фото прес-служби УББУ в Черкаській області)

Двоє студентів хотіли влаштувати масовий розстріл одногрупників і закликали долучитися до злочину. СБУ 

 

СБУ змогла запобігти кривавому місиву  в коледжі на Черкащині.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомили в пресслужбі СБУ.

 

За даними спецслужби, теракт планувало двоє студентів. Інформацію про підготовку злочину вони поширювали через заборонену в Україні російську соцмережу "Вконтакте". 

 

За даними слідства, встановлено, що двоє студентів місцевого коледжу через інтернет поширювали дописи з фото- та відео матеріалами про планування до масового розстрілу одногрупників. Також, зловмисники закликали через соцмережі приєднуватись до їхньої злочинної групи для фізичної розправи над однолітками", – заявили в СБУ.

 

Правоохоронці  повідомили, що затримані є повнолітніми, їм по 18 років. Зі слів хлопців, обидва начебто піддавалися булінгу з боку одногрупників. Під час обшуків за місцями проживання у зловмисників вилучили два пістолети та компʼютери і засоби звʼязку із доказами протиправної діяльності.

 

У межах кримінального провадження, розпочатого слідчими СБУ за ч. 1 ст. 14 ч. 1 ст. 258 (терористичний акт) Кримінального кодексу України, тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин правопорушення і притягнення до відповідальності винних осіб.

 

За словами джерел серед правоохоронців, нині хлопці перебувають під наглядом батьків, питання про запобіжні заходи будуть вирішувати після отримання висновків експертизи. 
 

 

Як повідомляла УМ, контррозвідка СБУ продовжує системно викривати учасників незаконних збройних формувань так званих «Л/ДНР». У ході спецоперації у Донецькій області встановлено місцезнаходження і затримано ще одного бойовика, яким виявився стрілець незаконного збройного угруповання «Сомалі».