Майорськ і Зайцеве на Донеччині обстріляли окупанти: пошкоджені будинки, фото

18:38, 07.12.2021
Майорськ і Зайцеве на Донеччині обстріляли окупанти: пошкоджені будинки, фото

(facebook.com/evgeny.kaplin/поліція Донецької області)

Російські окупанти обстріляли прифронтові селища Майорськ і Зайцеве на Донеччині у вівторок, 7 грудня,

 

Як повідомляє Україна молода, про це інформують поліція і волонтери.

 

Зокрема, керівник Гуманітарної місії «Проліска» Євген Каплін (місія працює на лінії розмежування) повідомив:

 

«Сьогодні об 11:10 відбувся обстріл селища Майорськ (смт Зайцеве). Унаслідок обстрілу пошкоджені вікна у двох домоволодіннях на вул. Станція Майорська».

 

 

Він зазначив, що в одному з домоволодінь під час обстрілу перебував немобільний чоловік 1956 року народження.

 

За словами Капліна, минулого року вікна в обох домоволодіннях були відновлені за підтримки гуманітарних організацій.

 

"Ще кілька вікон вдалося врятувати від пошкодження завдяки віконницям, якими Гуманітарна місія "Проліска" за підтримки UNHCR Ukraine - Агентства ООН у справах біженців в Україні - обладнала будинки в цьому населеному пункті: уламки від боєприпасів застрягли в них", - пояснив керівник організації.

 

 

Також стало відомо, що поліція Донецької області документує наслідки обстрілу Зайцевого з боку незаконних збройних формувань — за інформацією правоохоронців, жертв серед населення немає.

 

Зокрема, Бахмутський районний відділ поліції Донецької області інформує:

 

«Сьогодні об 11 годині до поліції надійшло повідомлення про те, що внаслідок обстрілу з боку незаконних збройних формувань пошкоджено житловий будинок в с. Зайцевому. На місці події працює слідчо-оперативна група поліції Бахмута. Пошкоджено вікна двох квартир в одному з будинків. Жертв серед населення немає».

 

Наразі правоохоронці обстежують населений пункт, документують наслідки злочину і з’ясовують, яка допомога потрібна місцевим мешканцям.

 

Поліція вирішує питання про відкриття кримінального провадження за ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни). Санкція цієї статті передбачає позбавлення волі на строк від восьми до дванадцяти років.

 

Як повідомляла «УМ», за даними української розвідки, окупанти перекидають на передову на Донбасі артилерію і снайперські групи.