Резніков просив у Пентагону «афганську» зброю

11:30, 07.12.2021
Резніков просив у Пентагону «афганську» зброю

Україна очікує ще катери типу «Island». Вже два таких катери, отриманих від США, базуються в Одесі. (facebook.com/MinistryofDefence.UA)

Міністр оборони України Олексій Резніков звернувся до голови Пентагону Ллойда Остіна з проханням збільшити для України постачання зброї на випадок нападу російських окупантів. 

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Foreign Policy з посиланням на українського військового чиновника. 

 

Зустріч Резнікова та Остіна відбулася в Пентагоні в середині листопада. За даними видання,  у списку, що Резніков представив Остіну, — зброя для підтримки повітряної та морської оборони та радіоелектронної боротьби – потенційний щит від руйнівних бомбардувань та електромагнітних атак. 

 

Київ також просив про частину американської військової техніки, призначеної для Афганістану до падіння Кабула, включно з радянськими вертольотами Мі-17, що проходять технічне обслуговування в Україні, та боєприпасами.

 

За даними Міноборони України, Росія розмістила близько 115 000 військовослужбовців біля кордонів України, на окупованому Кримському півострові та в окупованих районах Донецької та Луганської областей, а розвідка США попередила, що РФ може планувати масштабний наступ на Україну на початку 2022 року за участю 175 000 бійців. 

 

Хоча наміри Путіна залишаються незрозумілими, Вашингтон обмірковує прохання Києва про більшу військову підтримку та безліч інших варіантів реагування, включаючи економічні санкції. 

 

За словами американських чиновників, знайомих із цим питанням, останніми тижнями до європейських столиць були направлені представники Держдепартаменту та Мінфіну США, щоб закласти основу для скоординованих санкцій. 

 

Тим часом, після візиту Резнікова до Києва було направлено представників американської оборони, щоб оцінити потреби протиповітряної оборони країни. Пентагон відмовився надати подробиці щодо запиту України щодо додаткової військової допомоги або обговорення з боку США. 

 


«Ми продовжуємо тісно співпрацювати з Україною, щоб оцінити конкретні вимоги до збройних сил України»,– заявив представник Пентагону підполковник Антон Семельрот у коментарі "Foreign Policy". 

 

Як повідомляла УМ, Кремль готує вторгнення в Україну із кількох фронтів взимку 2022 року.