Бригадний генерал Володимир Горбатюк нагородив волонтерів у Рівному

14:22, 05.12.2021
Бригадний генерал Володимир Горбатюк нагородив волонтерів у Рівному

Володимир Горбатюк передав матері загиблого героя Наталії Борисенко синьо-жовтий стяг. (armyinform.com.ua)

Бригадний генерал, заступник командувача військ оперативного командування «Захід» Володимир Горбатюк зустрівся з волонтерами у Рівному та вручив відзнаки з нагоди свята та як вдячність за багаторічну допомогу та підтримку Збройних сил.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє інформаційне агентство Міністерства оборони України АрміяInform.

 

Зазначається, що відзнаки командувача військ ОК «Захід» отримали більше ніж десяток волонтерів з нагоди свята - Міжнародного дня волонтера, яке відзначається у неділю, 5 листопада. 

 

Володимир Горбатюк розповів, що йому дісталась почесна місія виконати доручення від командувача військ ОК «Захід» привітати волонтерів з Міжнародним днем волонтера та вручити відзнаки з нагоди свята.

 

Він подякував від усіх командирів Збройних Сил України не тільки за 2014 та 2015 роки, а за весь період неоціненної допомоги волонтерів заради спільної мети — перемоги нашої держави та її майбутнього.

 

 

«Сьогодні тут присутня Наталія Борисенко — жінка, яка несе подвійну ношу: волонтерства й величезний тягар втрати рідної дитини на сході України, боротьба триває, а ця важка втрата ніколи не буде забута», - сказав бригадний генерал Володимир Горбатюк.

 

Після цього він передав матері загиблого героя синьо-жовтий стяг на знак того, що її втрата ніколи не буде забута та вручив пані Наталії медаль «За волонтерську діяльність» і квіти.

 

Однією з нагороджених була і виконавиця-волонтерка Христина Панасюк. Вона дала більше 400 концертів на сході, на полігонах, в шпиталях.

 

Дівчина у відповідь привітала військових з прийдешнім Днем Збройних Сил України, подякувала за довіру та можливість бути поруч, адже для неї, як волонтера й музиканта, найвища нагорода — це можливість співати для українських воїнів.

 

Окрім цього, святкові заходи до Дня Збройних Сил України та з нагоди Міжнародного дня волонтера відбулися і у Яворівському районі Львівщини.

 

Там військових та волонтерів запросили до себе вихованці середньої школи ЗЗСО І-ІІІ ступенів імені Івана Франка Івано-Франківської селищної ради. До них долучилися представники органів державної влади та місцевого самоврядування і вручили військовим та волонтерам грамоти та цінні подарунки.

 

До привітань також приєднався й голова Яворівської РДА Ярослав Коминський, який і сам є волонтером, у найгарячіші роки він допомагав військам, збираючи сотнями індивідуальні аптечки та інші необхідні для воїнів речі.

 

Окрім участі в організації свята, учні місцевої школи, працювали як волонтери та зібрали для наших військовиків у районі ООС подарунки до Різдва та Нового року, які вже скоро відправлять захисникам.

 

Як раніше інформувала «УМ», в Україні презентують відеопроєкт «Жінки, які загинули за Україну». За даними організаторів, жодна полегла захисниця не була удостоєна звання « Героя України».