Валерій Геровкін «Гера» похований з військовими почестями у Краматорську, фото

22:42, 04.12.2021
Валерій Геровкін «Гера» похований з військовими почестями у Краматорську, фото

Прощання із 22-річним захисником України, сином місцевого священника Валерієм Геровкіним відбулося на головній площі міста. (Фото: Kramatorsk Post)

Солдат 93-ї бригади «Холодний Яр» Валерій Геровкін з позивним «Гера», який загинув від кулі ворожого снайпера, похований з військовими почестями у рідному місті Краматорськ на Донеччині у суботу, 4 грудня.

 

Прощання із 22-річним захисником України, сином місцевого священника, відбулося на головній площі міста.

 

Як повідомляє Україна молода, про це інформують 93-тя ОМБр Холодний Яр, а також місцеві ЗМІ.

 

«Сьогодні у Краматорську віддали шану гідному сину своєї країни і провели в останню путь захисника Валерія Геровкіна. Він загинув від кулі ворожого снайпера на війні із російськими окупантами. Розділяємо тугу разом з рідними і близькими Валерія! Вічна пам'ять!», - написали бойові побратими полеглого воїна.

 

 

Видання «Kramatorsk Post» зазначає, що провести бійця в останню путь прийшли сотні краматорчан, однокласники, вчителі, побратими, інші військовослужбовці, волонтери, добровольці, представники обласної, районної та міської влади, релігійних громад міста.

 

Уздовж будівлі будинку культури НКМЗ вишикувалася почесна варта.

 

 

Із прощальними словами виступили командири та військовослужбовці, які воювали разом із Валерієм, директор школи №5, де він навчався, представники духовенства.

 

Військові капелани відправили панахиду.

 

 

Багато присутніх оплакували втрату і вставали на коліна.

 

Батькам Валерія Геровкіна – Ганні і Євгену вручили Державний Прапор із труни й Грамоту пошани і скорботи.

 

У пам’ять про героя-земляка та інших полеглих захисників України в місті Краматорськ було оголошено Днем жалоби 4 грудня.

 

Спілка ветеранів АТО/ООС клопотатиме перед адміністрацією міста про те, щоб назвати одну з вулиць міста іменем полеглого Валерія Геровкіна.

 

 

Як повідомляла "УМ", гранатометник Валерій Геровкін загинув від кулі ворожого снайпера в районі селища Новотроїцьке Волноваського району Донеччини 1 грудня.

 

До лав Збройних сил вступив у вересні 2020 року, у холодноярській бригаді піхотинець служив близько року, це була його перша ротація на фронті.

 

Відомо, що у перший день зими він зателефонував нареченій і побажав доброї ночі. Через пів години постріл російського снайпера забрав його життя…

 

Товариші по службі відгукуються про Валерія як про позитивного, спортивного хлопця, який завжди був готовий прийти на допомогу.