У Києві зносять завод «Арсенал»

17:02, 02.12.2021
У Києві зносять завод «Арсенал»

У Києві зносять корпус заводу «Арсенал»

У центральній частині столиці забудовник розпочав демонтаж колишнього четвертого корпусу заводу "Арсенал", що розташований на розі вулиці Московської та Кловського узвозу. 

 

Як інформує Україна молода, про це повідомили в Телеграмі телеканалу Києва.

 

Увесь корпус не підпадає під знесення. Його частину залишать, а після реконструкції перетворять на ресторан та облаштують фудхол співвласника мережі ресторанів Tarantino Family Дмитра Федотенкова. 

 

Дорогою біля руїн  ходять люди та їздить транспорт. Крім того, під самісіньким парканом видно зупинку громадського транспорту.

 

Однак потенційно небезпечну ділянку, де проводяться роботи з демонтажу будівлі, ніхто не відгородив. Через будівельний пил усе виглядає, ніби у тумані. Відтак, містянам доводиться цим дихати.

 

Ресторатор також підтвердив інформацію щодо демонтажу  й зазначив, що роботи, що розпочалися у жовтні,  мають завершитися за чотири місяці. 

 

Він запевнив, що загрози потрапляння цегли на дорогу немає. Однак у соцмережах люди скаржилися, що шматок стіни таки впав на проїжджу частину, а пил потрапляє на авто.

 

Федотенков стверджує, що частину будівлі просто необхідно знести через її аварійний стан. Планується, що після реконструкції висота споруди залишиться такою, як була, – 34 метри. Однак висота стель на верхніх поверхах збільшиться, аби там можна було розмістити офісні приміщення.

 

Зазначимо, що головний корпус заводу Арсенал побудували ще в 1764 році. Згодом підприємство обросло власною інфраструктурою та стало повноцінним військовим промисловим об'єктом.

 

Корпус, який зараз демонтують підрядники, збудували 1854 році на перехресті вулиці Московської та Кловського узвозу. 

 

Як повідомляла УМ, пам‘ятний знак на честь дружби Києва та Москви, що знаходився у сквері по вулиці Маршала Якубовського, 8 у столиці, демонтували.