Бутусов і гаубиця: Слідчий комітет РФ перевіряє відео

20:07, 30.11.2021
Бутусов і гаубиця: Слідчий комітет РФ перевіряє відео

Голова Слідчого комітету РФ Олександр Бастрикін з невідомих причин зацікавився Бутусовим. (facebook.com/sledcomru)

Голова Слідчого комітету РФ Олександр Бастрикін доручив слідчим центрального апарату Росії перевірити дії українського журналіста Юрія Бутусова на відео, на якому він стріляє з гаубичної гармати.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомили на  сайті слідчого комітету РФ у вівторок.

 

«У засобах масової інформації були оприлюднені відеозаписи, на яких український журналіст Юрій Бутусов здійснює постріл із гаубиці в бік території Донбасу. Як повідомляли  в низці джерел, сам Бутусов у підписі до відеоролика визнав свою можливу причетність до «загибелі певних людей на Донбасі»», - йдеться у повідомлені.

 

Глава СК РФ Александр Бастрикін доручив слідчим оцінити дії журналіста на склад злочину.

 

За його словами, проти Бутусова можуть порушити кримінальне провадження про «вбивства мирних жителів Донбасу».

 

Зазначимо, Росія не визнає, що окупувала частину української території в Донецькій та Луганській областях, а також заперечує, що є стороною військового конфлікту з Україною.

 

Також у повідомленні не прояснили, за якими підставами та юрисдикцією російські правоохоронці можуть розслідувати можливі злочини громадян іншої держави, скоєні на території іншої держави.

 

Нагадаємо, свій постріл з артилерії Бутусов присвятив жертвам радянських репресій, зокрема, Голодомору-геноциду і проголошує: «По російських окупантах - вогонь!». Він стверджує, що відео архівне і зняте під час навчань, а не в районі ООС.  

 

Як повідомляла «УМ», раніше ДБР відкрило кримінальне провадженняне проти журналіста Юрія Бутусова за означеним у його публікації фактом. Мовляв, слідчі з’ясовують хто допустив цивільну особу до важкої артилерії.