Туреччина готова до посередництва між Києвом і Москвою – Ердоган

14:01, 29.11.2021
Туреччина готова до посередництва між Києвом і Москвою – Ердоган

Ердоган із журналістами, які супроводжують його на самміт Організацій економічного співробітництва в Ашхабаді. (Фото: ANADOLU AGENCY (RU))

Реджеп Таїп Ердоган готовий бути посередником між владою України та Росії.

 

Як інформує УМ, про це 29 листопада повідомив Ердоган журналістам дорогою на саміт Організації економічної співпраці в Ашхабаді пише у Твіттері  Anadolu Agency.

 

«Наша позиція щодо ситуації в Україні є загальновідомою. Туреччина виступає за забезпечення миру з акцентом на становище кримських татар.

 

Ми неодноразово обговорювали це питання з дружньою Росією. Контакти продовжуються.

 

Сподіваємося, що регіон не перетвориться на зону бойових дій і запанує мир. Анкара виступає за позитивний розвиток процесів.

 

Туреччина готова до посередництва. Готова обговорювати це питання зі сторонами», - сказав турецький лідер.

 

За словами Ердогана, для цього Анкара налагодила контакти і з українською стороною, і з президентом РФ Володимиром Путіним.

 

Ердоган також сказав, що Анкара готова до кроків із нормалізації зв'язків з Єгиптом та Ізраїлем, як це було зроблено на прикладі ОАЕ.

 

Як повідомляла УМ, президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що наказав МЗС країни оголосити персонами нон грата послів десяти західних країн: США, Німеччини, Франції, Канади, Данії, Норвегії, Нідерландів, Швеції, Фінляндії та Нової Зеландії через те, що вони закликали звільнити філантропа і правозахисника Османа Кавалу.