Через «Дію» віднині можна переоформлювати пенсію

11:45, 29.11.2021
Через «Дію» віднині можна переоформлювати пенсію

Послуги перерахунку та оформлення пенсії запрацюють вже із сьогоднішнього дня.

На порталі «Дія», із понеділка 29 листопада, запрацюють послуги перерахунку та оформлення пенсії

 

Як інформує УМ, про це повідомив віцепрем’єр-міністр - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров та Мінцифри у Телеграмі.

 

«Щороку понад мільйон українців оформлюють призначення чи перерахунок пенсії. Тепер усе це можна зробити на порталі “Дія”. Заповнюєте анкету, завантажуєте необхідні документи та надсилаєте заявку», - зазначив Федоров.

 

За його словами, “процес максимально автоматизований, щоб кожен міг це зробити. Потрібно заповнити анкету, завантажити необхідні документи та надіслати заявку - і все. Заява зроблена у формі анкети, де треба відповідати “так” чи “ні”. Тепер лише декілька кліків і жодної хвилини в черзі”.

 

«Це особливо актуально в умовах пандемії. Адже онлайн-послуги допоможуть людям старшого віку запобігти зайвим ризикам захворіти в чергах», - підкреслив очільник Мінцифри.

 

Додамо, що Міністерство цифрової трансформації 29 листопада проведе Online Summit, під час якого презентує нові послуги на порталі "Дія".

 

Як повідомляла УМ, в Україні до 15 листопада у Міністерстві цифрової трансформації планують відкрити понад 100 офлайн-центрів для консультування громадян стосовно сервісів «Дія».