У Києві вшанували пам'ять журналіста Павла Шеремета

19:00, 28.11.2021
У Києві вшанували пам'ять журналіста Павла Шеремета

Люди несуть квіти на місце вбивства Павла Шеремета

У Києві на перетині вулиць Богдана Хмельницького та Івана Франка триває акція пам’яті убитого журналіста Павла Шеремета.

 

Сьогодні йому виповнилося б 50 років.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомили українські ЗМІ з місця події у неділю.

 

Біля пам’ятника Шеремету, власне де і загинув журналіст, зібралися білоруські та українські представники ЗМІ, друзі Павла, інші небайдужі. Усі несуть квіти.

 

Для довідки: народився Павло Шеремет у Мінську 28 листопада 1971 року. За свою журналістську кар’єру працював спеціальним кореспондентом, ведучим аналітичної  програми, редактором білоруських ЗМІ.

 

Шеремет часто фігурував  як представник опозиції режиму білоруського президента Лукашенка. У 2005 році журналіст був ініціатором створення інформаційно-аналітичного сайту «Білоруський партизан».

 

У другій половині 2000-х років Шеремет також згадувався в пресі як керівник видавництва «Партизан», яке, крім його власних книг, випустило, зокрема, одну з книг російського опозиційного політика Бориса Нємцова.

 

У 2010 році Павла Шеремета позбавлено громадянства Білорусі. Як офіційна причина в документах вказувалась наявність у журналіста громадянства РФ, хоча, як зазначалося в пресі, білоруські закони не забороняли друге громадянство. З 2012 року жив в Україні. 

 

Останні роки працював в «Українській правді», був ведучим на Радіо «Вести». Поховали журналіста в Мінську.

 

12 грудня 2019 року тодішній міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив про затримання та оголошення підозр лікарю і волонтеру Юлії Кузьменко, медсестрі парашутно-десантного батальйону Яні Дугарь і ветерану АТО Андрію Антоненку.

 

У вересні 2020 року обвинувальний акт щодо них направили до суду. Обвинувачувані заперечують причетність до вбивства Шеремета.

 

Як повідомляла УМ, Павло Шеремет загинув у центрі Києва вранці 20 липня 2016 року - авто, в якому він їхав, було підірване саморобною вибухівкою.