РФ знову закинула в ОРДЛО кадрових військових – ГУР

14:29, 26.11.2021
РФ знову закинула в ОРДЛО кадрових військових – ГУР

Росія вчергове завезла "іхтамнетів" на територію Донбасу.

Чергова група кадрових російських військовослужбовців прибула на тимчасово окуповані території Донецької та Луганської областей для посилення розвідувально-диверсійних та саперних підрозділів.

 

Як інформує УМ, про це 26 листопада Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомило в Фейсбуці.

 

Командування ЗС Російської Федерації продовжує направляти кадрових російських офіцерів та військовослужбовців контрактної служби окремих військово-облікових спеціальностей для виконання завдань у складі з’єднань і частин 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) армійських корпусів оперативного угруповання окупаційних військ.

 

«Цього тижня на тимчасово окуповану територію в Донецькій та Луганській областях прибула чергова група кадрових російських військовослужбовців для посилення розвідувально-диверсійних та саперних підрозділів», - ідеться, зокрема, в повідомленні.

 

У розвідці додали, що активізація розвідувально-диверсійних груп противника та мінування місцевості призводять до втрат серед особового складу окупантів. Такі випадки російський пропагандистський апарат намагається приховати і використати інформацію про факти загибелі особового складу на власних мінно-вибухових загородженнях для дискредитації Об’єднаних сил.

 

Дещо раніше, начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов заявив, що Росія зосередила понад 92 тисячі військовослужбовців біля кордонів України та готується до нападу, що може розпочатися наприкінці січня - початку лютого 2022 року.

 

Як повідомляла УМ, заяви Росії про нібито наявність в її звітах тверджень про наступальні дії Збройних сил України не відповідають дійсності – це чистої води дискредитація Росіє роботи Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.