«Неугодні» журналісти зібралися біля будівлі, де проходить марафон Зеленського

13:02, 26.11.2021
«Неугодні» журналісти зібралися біля будівлі, де проходить марафон Зеленського

Незадоволені "неугодні" українській владі журналісти. (Фото: Геннадій Мінченко)

До місця проведення пресмарафону Президента Володимира Зеленського У Києві прибули представники низки українських ЗМІ, яких немає у списку запрошених.

 

Як інформує УМ, про це повідомила ціла низка українських ЗМІ.

 

Зокрема, журналісти кількох видань обурені тим, що їх не акредитували, і у списку запрошених лише обмежена кількість преси. Також журналісти, яких не допустили до участі в пресмарафоні, наголошують, що ЗМІ повинні мати рівні можливості у доступі до інформації і мати право поставити запитання, відповідей на які потребує суспільство.

 

Представники медіа тримають у руках плакати: "Ми проти заборони для журналістів", "Доступ до інформації - це не привілей, це - обов'язок".

 

Нагадаємо, що у п’ятницю о 12.00 в Creative State Arsenal в Києві розпочався пресмарафон за участю Президента Зеленського, присвячений екватору його каденції.

 

На захід запрошені такі ЗМІ: Liga.net, РБК Україна, 24 канал, Свобода слова Савіка Шустера, Українські новини, Інтерфакс Україна, Обозреватель, телеканал 1+1, 5 канал, Reuters, Deutsche Welle, ДОМ, УНІАН, Укрінформ, ТРК Україна, AFP, Цензор.нет, Bloomberg, Радіо Свобода, КП в Україні, Українська правда, Бабель, СТБ, Фокус, Кореспондент, НВ, Інтер, Forbes Україна, ICTV, LB.ua, UA:Перший, BBC.

 

У 2019 році спілкування глави держави зі ЗМІ відбувалося у форматі пресмарафону, який тривав близько 14 годин.

 

Як повідомляла УМ, Президент Володимир Зеленський вважає, що олігарха Ріната Ахметова втягують у війну проти держави Україна.