ВООЗ збирається на екстрену нараду

11:24, 26.11.2021
ВООЗ збирається на екстрену нараду

У ВООЗ дуже занепокоєні новим штамом коронавіруса.

Всесвітня організація охорони здоров’я скликає екстрену нараду з приводу поширення нового штаму нового штаму коронавірусу B.1.1.529, у якого 32 мутації.

 

Як інформує УМ, про це заявила технічний керівник ВООЗ із COVID-19 Марія Ван Керхове на віртуальному пресбрифінгу у Твіттері.

«Занепокоєння полягає в тому, що коли так багато мутацій, це може вплинути на поведінку вірусу», – сказала ван Керхове.

 

Очікується, що штам буде визначено як такий, що «викликає інтерес». Ймовірно, він називатиметься «Ню», наступною грецькою літерою в поточній схемі іменування.

 

Штам B.1.1.529 виявили 11 листопада у Ботсвані. Згодом його підтвердили до ПАР та сусідніх країн. У Гонконгу B.1.1.529 виявили у мандрівника, який прибув із Південної Африки.

 

Вчені вважають, що B.1.1.529 може бути небезпечнішим, ніж усі відомі штами. Його ускладнена мутація (ймовірно) дозволяє оминати захист антитіл.

 

Велика Британія та Ізраїль запроваджують обмеження на поїздки своїх громадян у ПАР, Ботсвану, Лесото, Есватині, Зімбабве, Намібію та Мозамбік через поширення нового штаму коронавірусу B.1.1.529.

 

Як повідомляла УМ, у Всесвітній організації охорони здоровʼя заявили, що пандемія коронавірусу «триватиме на рік довше, ніж потрібно», тому що бідніші країни не отримують вакцин. Це означає, що коронакриза може «легко затягнутися до 2022 року».