Білорусько-польський кордон знову штурмували сотні мігрантів

11:18, 25.11.2021
Білорусько-польський кордон знову штурмували сотні мігрантів

"Білоруські мігранти" не збираються вгамовуватися, а лише продовжують тероризувати польських прикордонників. (Фото: Straż Graniczna)

В районі населеного пункту Черемха, одного з відрізків польсько-білоруського кордону, група мігрантів кількістю понад 200 осіб намагалася прорватися на територію РП.

 

Як інформує УМ, про це 25 листопада повідомила Прикордонна служба Польщі у Твіттері.

 

«Учора, 24 листопада, на польсько-білоруському кордоні 375 осіб намагалися нелегально перетнути кордон. Щодо 56 іноземців прикордонники видали постанови про залишення території Польщі, затримано двох громадян Іраку. На ділянці, що охороняється прикордонною заставою у Черемсі, група з-понад 200 осіб штурмувала кордон», - йдеться, зокрема, в повідомленні прикордонників.

 

За інформацією поліції Підляського воєводства, напередодні правоохоронці затримали трьох осіб, які допомагали мігрантам нелегально перетнути кордон. Зокрема, в населених пунктах Сейни, Єльонка і Бєльск Підляський затримано трьох кур’єрів, зокрема двох громадян України і громадянина Швеції, які перевозили загалом 14 осіб.

 

Як повідомило Міноборони Польщі, до прикордонного району прибув естонський підрозділ інженерних військ, який допомагатиме відновлювати тимчасове загородження на кордоні, а також ремонтуватиме і будуватиме прикордонні дороги.

 

Криза на польсько-білоруському кордоні триває від серпня. Відтоді у Польщі зафіксовано понад 36 тисяч спроб нелегально перетнути кордон. Польща та країни Балтії звинувачують Білорусь і Росію у гібридній агресії із застосуванням штучно створеного міграційного потоку.

 

Від початку вересня на польсько-білоруському кордоні діє надзвичайний стан. Варшава планує збудувати до середини 2022 року на лінії кордону з РБ загородження заввишки понад 5 метрів.

 

Як повідомляла УМ, від нападу мігрантів під час проби силового перетину кордону постраждав польський військовий.