В окупованому Криму затримали десятки людей, фото

12:37, 24.11.2021
В окупованому Криму затримали десятки людей, фото

Під час затримання окупантами протестуючих людей біля ізолятора. (Фото: Фейсбук Крымская солидарность)

Затримано 31 особу в окупованому Криму  - тих хто приїхав під ізолятор тимчасового тримання, де відбував 12 діб адмінарешту адвокат Едем Семедляєв. Серед затриманих – жінки та неповнолітня.

 

Як інформує УМ, про це повідомила «Кримська солідарність» у Facebook.

 

«Під будівлею ІТТ у Сімферополі затримали 31 особу. Серед них є жінки», - написали у «Кримській солідарності».

 

 

Затримання відбулися ввечері 23 листопада. Серед затриманих було 10 жінок (багато з них – дружини політв'язнів-кримських татар – УМ.), у тому числі дівчинка 14 років, та 4 кореспонденти.

 

Усіх затриманих активістів відвезли до різних відділів поліції – №1 "Залізничного", №2 "Київського" та №3 "Центрального".

 

Їх протримали у поліції до ранку. Зокрема, вранці під розписку дідусеві відпустили 14-річну Мер'єм Куламетову, її мати залишилася у відділку.

 

 

Багато затриманих станом на ранок 24 листопада все ще перебувають у поліції. Там на них складають адміністративні протоколи.

 

Нагадаємо, що 12 листопада підконтрольний Росії суд окупантів у Криму незаконно арештував на 12 діб та оштрафував нібито за непокору поліції адвоката українських політв'язнів Едема Семедляєва.

 

Як повідомляла УМ, прокуратура Автономної Республіки Крим та Севастополя перекваліфікувала кримінальні провадженні за фактами незаконного позбавлення волі 5 українців в окупованому Криму, серед яких заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріман Джелялов, на воєнний злочин.