У Західній Африці воюють десятки тисяч дітей - ООН

16:23, 23.11.2021
У Західній Африці воюють десятки тисяч дітей - ООН

Понад 21 тис. дітей беруть участь у військових конфліктах в Західній Африці. (Фото: Associated Press.)

Згідно оприлюдненому Дитячим фондом ООН звіту – Західна Африка є регіоном, де найбільше у світі дітей-солдат.

 

Як інформує УМ, про це 23 листопада повідомило агенство Associated Press.

 

У звіті зазначається, що в Західній Африці, за підрахунками ООН, у військових конфліктах беруть участь понад 21 тис. дітей, яких рекрутували як бойовики, так і урядові сили.

 

В ООН зазначають, що ще одним регіоном, де також масово залучають дітей до воєнних дій, є Центральна Африка. Зокрема, це такі країни, як Буркіна-Фасо, ЦАР, Камерун, Чад, Конго, Малі та Нігер. Приміром, у Буркіна-Фасо, за даними міжнародних організацій, лише за останній рік кількість дітей-солдатів зросла у п’ять разів.

 

У звіті також сказано, що з 2016 року понад 2200 дітей у регіоні стали жертвами сексуального насильства. Крім того, понад 3,5 тис. дітей у Західній Африці були викрадені.

 

«Ці цифри та тенденції є вкрай небезпечними для нинішніх та майбутніх поколінь дітей», - заявила журналістам регіональний директор ЮНІСЕФ у Західній та Центральній Африці Марі-П'єр Пуар'є.

 

За її словами, у регіоні випадків насильства щодо дітей за останні п’ять років побільшало приблизно удвічі.

 

В усьому світі понад 57 мільйонів дітей живуть у ситуації гуманітарної кризи. Їх кількість значно зросла з минулого року внаслідок війн та пандемії, заявляють автори звіту.

 

Як повідомляла УМ, група невідомих озброєних людей у Судані захопила низку членів уряду країни. Прем’єр-міністра Абдалу Хамдока тримають під домашнім арештом.