Резніков не вірить у вторгнення Росії, яке їй дорого коштуватиме

14:31, 20.11.2021
Резніков не вірить у вторгнення Росії, яке їй дорого коштуватиме

Олексій Резніков (в центрі) на чолі української делегації у Міноборони США. (mil.gov.ua)

Міністр оборони України Олексій Резніков не вірить у ймовірність великого наступу Росії і захоплення нових територій України, оскільки «війна їй дорого коштуватиме».

 

Як передає Україна молода, про це пан Резніков заявив під час візиту до США в інтерв'ю «Голосу Америки».

 

"Не вірю в це. Тому що давайте не забувати: ми за 8 років цієї війни навчилися захищатись. Наші Збройні сили на високому рівні, особливо Сухопутні війська. Я мав честь з генералом Залужним головнокомандуючим чотири дні провести в ООС, спілкуватись з командирами, з солдатами бути в окопах. Там настрій абсолютно бойовий, впевнений в собі, люди вміють захищати країну», - сказав міністр, відповідаючи на питання журналістки Мирослави Гонгадзе.

 

І нагадав, що в Україні є понад 400 тисяч ветеранів, які «пройшли через цей фронт і готові стати, якщо не дай Боже, захищати свою землю».

 

«Тому такого легкого проходу, як це було 2014 році, не буде вже. Сьогодні люди знають що таке пролита кров і як проливати кров ворога теж знають і вміють це робити», - наголосив пан Резніков.

 

За його словами, дані української розвідки співпадають із даними європейської та американської розвідок про зосередження військ Росії поблизу України, а от "оцінки можуть бути різними". Мовляв, в Україні не панікують через це, бо за 8 років цієї війни вже звикли до загрози.

 

«Навіть в складній ситуації я шукаю позитив. В загрозі я бачу позитив що це привернуло увагу цивілізованого світу і зараз починається реакція, яка дає нам шанс продемонструвати агресору, що ціна цієї агресії для нього буде непомірною», - додав очільник Міноборони.

 

На його переконання, Росію можуть стримати лише рішучі кроки Заходу та висока ціна агресії проти України.

 

«Здивованість, стурбованість, занепокоєння не працюють. Будівля Кремля має дуже високі та товсті стіни, і вони давно вже не чують занепокоєння, а до певного рівня санкцій виробили імунітет.

 

Вони реагуватимуть лише, якщо ця війна буде дуже дорого коштувати і стане невигідною. Тільки такі рішучі кроки, в тому числі з боку Сполучених Штатів як провідної світової країни, можуть їм це продемонструвати», - сказав Олексій Резніков.

 

Під ціною агресії міністр розуміє втрату людських життів, економічні втрати, втрата оточенням Володимира Путіна доступу до банківських рахунків. І наголошує:

 

«Практично всі накопичення вони тримають в доларах США. Немає значення в швейцарському банку, в сінгапурському, чи якомусь панамскому – гроші переважно в доларах США а це означає що до них можуть сягнути санкції».

 

Зауважимо, що під час візиту до США міністр оборони Резніков зустрівся з американським  колегою Ллойдом Остіном, який нещодавно відвідував Київ, а також із заступницею Держсекретаря США Вікторією Нуланд, передає Міноборони України.

 

 

Як повідомляла "УМ", днями Держсекретар з питань оборони Великої Британії Бен Воллес та міністр оборони України Олексій Резніков провели переговори у Києві.