Морські піхотинці на Херсонщині провели навчання з авіацією та бойовою стрільбою

09:14, 17.11.2021
Морські піхотинці на Херсонщині провели навчання з авіацією та бойовою стрільбою

На Херсонщині проведено батальйонні навчання морської піхоти. (Фото: Фейсбук Командування об'єднаних сил ЗС України)

На Херсонщині, на полігоні бойової підготовки поблизу адміністративної межі з тимчасово окупованою територією АР Крим, відбулися батальйонні тактичні навчання з бойовою стрільбою та залученням авіації.

 

Як інформує УМ, про це 17 листопада інформує відділ зв’язків з громадськістю Командування об’єднаних сил ЗС України у Фейсбуці.

 

За легендою навчань, передовий підрозділ за підтримки армійської авіації дав відсіч загону морської піхоти умовного противника, що намагався прорвати оборону. Крім того, морські піхотинці за підтримки танків і артилерії унеможливили просування основних сил противника в глиб оборони.

 

До навчань було залучено батальйон морської піхоти, посилений танковою ротою та підрозділом вертольотів армійської авіації.

 

Успішно виконавши бойове завдання, військові вміло здійснили рейдові дії, зайняли панівні висоти та відкинули сили умовного противника.

 

«Ці тактичні навчання є невіддільною складовою процесу підтримання боєздатності підрозділів. Під час тренувань особовий склад отримав практику ведення бою, а командири всіх ланок відпрацювали взаємодію в умовах, наближених до бойових». -  зазначив командувач Об’єднаних сил Збройних Сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв.

 

За словами генерал-лейтенанта Сергія Наєва, головна мета навчань полягала у тому, щоб кожен на своєму місці ухвалював своєчасні та обґрунтовані рішення. Саме тому нагальним аспектом навчань була перевірка рівня підготовки офіцерів, сержантів і солдатів, а також формування у них високих морально-психологічних якостей.

 

«Зазначу, що протягом маневрів деякі моменти корегувалися та вносились поправки командирам. Але для цього й існують навчання, аби у справжньому бою уникнути помилок.

 

Військові, які брали участь у тренуванні, з поставленими завданнями впоралися. Мета тренування досягнута», — підкреслив генерал-лейтенант Сергій Наєв.

 

Як повідомляла УМ, українсько-американські військові навчання Rapid Trident-2021, в яких взяли участь понад 100 військовослужбовців, завершилися у Львівській області.