Руслан Прусов і Вадим Федосеєв підірвалися на протитанковій міні на Луганщині

20:33, 12.11.2021
Руслан Прусов і Вадим Федосеєв підірвалися на протитанковій міні на Луганщині

Підполковник Руслан Прусов та майстер-сержант Вадим Федосеєв були досвідченими бойовими офіцерами. (Фото 79-ї одшбр)

Підполковник Руслан Прусов та майстер-сержант Вадим Федосеєв з 79-ї окремої десантно-штурмової бригади загинули під час виконання бойового завдання на Луганщині у п’ятницю, 12 листопада.

 

Машина, на якій пересувалися досвідчені бійці, підірвалася на протитанковій міні…

 

Як інформує Україна молода, прізвища полеглих воїнів оприлюднило Командування Десантно-штурмових військ ЗСУ у Фейсбуці.

 

«Ми втратили дорогих нам людей, які багато років захищали Україну, були патріотами своєї Батьківщини та справжніми воїнами», -  йдеться в повідомленні.

 

Командування Десантно-штурмових військ ЗСУ висловлює глибокі співчуття рідним та близьким загиблих десантників.

 

Бойові побратими повідомляють, що воїни-десантники «віддали багато років службі у нашій військовій частині, були справжніми професіоналами та патріотами своєї держави».

 

І додають: «Наша втрата дуже гірка та болюча. Світла пам’ять про справжніх Героїв-Захисників назавжди залишиться в наших серцях».

 

За даними пресслужби ООС, підполковник Прусов та майстер-сержант Федосеєв загинули «внаслідок підриву на ворожому невідомому пристрої».

 

Обоє дістали поранення, несумісні з життям.

 

«Це сталося близько обіду. Машина, в якій пересувались бійці, підірвалася на протитанковій міні. Ймовірно, було закладено фугас», – повідомив деталі заступник командира бригади Ярослав Калашніков у коментарі Суспільному.

 

«Руслан Прусов і Вадим Федосеєв. Двоє десантників, які загинули сьогодні, підірвавшись на невідомому вибуховому пристрої. Такі, розумієш, вибухові пристрої, що від машини нічого не лишається. Я не знаю, звідки він там взявся, бо це війна, там такого всякого ціла купа, та всі могли підірватися… Страшенно жалко хлопців, співчуття їхнім родинам, сил пережити та помститися побратимам», – написала у соцмережах журналістка Настя Нагорна.

 

Вона ж оприлюднила фото з місця підриву, яке надали побратими полеглих захисників.

 

 

За даними «УМ», у листопаді на фронті загинуло вже четверо воїнів ЗСУ.

 

Як повідомляла «УМ», головний сержант 24-ї ОМБр Віталій Павлисько загинув під час ворожих обстрілів поблизу Новозванівки на Луганщині 7 листопада.