СБУ затримала колишню керівницю «відділу кадрів» терористичного угруповання «Оплот»

11:47, 12.11.2021
СБУ затримала колишню керівницю «відділу кадрів» терористичного угруповання «Оплот»

До лав бойовиків мешканка Бахмута приєдналась у 2014 році. (Фото: сайт СБУ)

СБУ встановила місцезнаходження і затримала у Донецькій області колишню учасницю незаконних збройних формувань так званої «ДНР».

 

Встановлено, що зловмисниця займалась «підбором кадрів» для угруповань, які брали участь у бойових діях проти сил антитерористичної операції.

 

Як інформує УМ, про це 12 листопада повідомили на сайті СБУ.

 

За даними слідства, до лав бойовиків мешканка Бахмута приєдналась у 2014 році.

 

Зловмисниця входила до складу терористичного угруповання «Оплот».

 

Перебуваючи на «посаді» стрільця, вона брала участь у збройному супротиві українським військовим підрозділам. Потім її призначили керівником «відділу кадрів», де серед основних завдань був відбір «кандидатів» до груп бойовиків.

 

Після конфлікту з ватажками угруповання вона залишила його лави.

 

Згодом повернулась на підконтрольну українській владі територію регіону, де намагалась переховуватись від правосуддя.

 

 

У ході обшуків за місцем перебування зловмисниці правоохоронці виявили засоби зв’язку та ноутбук із доказами протиправної діяльності.

 

Наразі слідчі СБУ повідомили затриманій про підозру у вчиненні злочину за ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній групі чи терористичній організації) Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

 

Тривають комплексні дії для встановлення і притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до злочинів проти державної безпеки України.

 

Заходи із викриття і затримання зловмисниці проводили співробітники Головного управління СБУ в Донецькій та Луганській областях за процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури.

 

Як повідомляла УМ, Служба безпеки України затримала у Борисполі проросійського пропагандиста. Він є учасником групи інтернет-агітаторів, які поширювали російську пропаганду в Україні. Злочинну діяльність чоловіка викрили влітку 2020 року, але після оголошення підозри він втік і переховувався від слідства.