Черкащина поповнила список «червоних» областей

09:37, 12.11.2021
Черкащина поповнила список «червоних» областей

Ситуація з коронавірусом стає все складнішою й вимагає радикальних дій. (Фото: Фейсбук Олександр Скічко)

Із 12 листопада «червоний» рівень епідемічної небезпеки встановлено на території Черкаської області.

 

Як інформує УМ, про це повідомив очільник Черкаської ОДА Олександр Скічко у Facebook, рішення Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

 

«Нагадую, що з 12 листопада на Черкащині діятиме "червона" зона. Чим вона відрізняється від торішньої? Можливістю вибору на противагу безальтернативним обмеженням абсолютно для всіх, як було у 2020 році.

 

Ви можете не вакцинуватися, не захищати себе від тяжкого перебігу COVID-19, але тоді доведеться дотримуватися всіх обмежень "червоної" зони», - зазначив Скічко.

 

Деталі: Таким чином у регіоні заборонена робота наступних закладів за умови, якщо там не вакциновані всі працівники та відвідувачі:

 

закладів громадського харчування, окрім адресної доставки та замовлень навинос;

ТРЦ, кінотеатрів, театрів, інших закладів культури (окрім історико-культурних заповідників);

закладів освіти, окрім дитячих садків і початкових класів шкіл;

непродовольчих ринків і магазинів, спортзалів, басейнів і фітнес-центрів;

забронено проведення масових заходів (окрім офіційних спортзаходів і матчів командних ігрових видів спорту без глядачів).

 

 Як повідомляла УМ, що на президентській селекторній нараді на початку тижня з вуст урядовців прозвучало, що Україна переживає пік коронавірусної пандемії, чим і зумовлені рекордні показники смертності, які фіксуються останнім часом