Hubble сфотографував галактику дуже схожу на Чумацький Шлях

17:15, 08.11.2021
Hubble сфотографував галактику дуже схожу на Чумацький Шлях

Зображення з космічного телескопа Хаббл NASA/ESA показує спіральну галактику Mrk 1337, яка розташована приблизно на 120 мільйонів світлових років від Землі в сузір'ї Діви. (Фото: NASA.)

Телескоп Hubble зробив фотографію спіральної галактики Mrk 1337, яка розташована у сузірʼї Діви за близько 120 мільйонів світлових років від Землі.

 

Камера змогла отримати зображення галактики в ультрафіолетовому та інфрачервоному світлі, повідомляє обсерваторія NASA.

 

Як інформує УМ, про це повідомили 8 листопрада в NASA.

 

Mrk 1337 — це спіральна галактика зі слабкими перегородками. Це означає, що її спіральні рукави виходять з центру та складаються з пилу та газу. Така ж «будова» зустрічається у приблизно половини спіральних галактик, зокрема й Чумацького Шляху.

 

Телескоп Hubble вивели на орбіту 24 квітня 1990 року, відтоді він надсилає на Землю мільйони унікальних знімків, які значно розширили уявлення вчених про будову і походження Всесвіту. За чверть століття апарат провів 1,2 мільйона цільових спостережень за 38 тисячами космічних обʼєктів.

 

У жовтні Hubble зняв «танець» двох спіральних галактик, а в кінці вересня телескоп зробив фотографію спіральної галактики NGC 5728, розташованої в сузірʼї Терезів.

 

У серпні Hubble показав спіральну галактику в сузірʼї Піч, а до цього галактику в сузірʼї Годинники.

 

Як повідомляла УМ, телескоп Hubble зробив і надіслав фотографію спіральної галактики NGC 6984, яка розташована за близько 200 мільйонів світлових років від Землі у сузірʼї Індіанець.