Волинь потрапила до «червоної» зони: це вже 16 область

09:09, 08.11.2021
Волинь потрапила до «червоної» зони: це вже 16 область

Волинська область стала 16-ю "почервонілою" в Україні.

Волинська область з понеділка, 8 листопада, увійшла до червоної карантинної зони: через несприятливу ситуацію з коронавірусом тут почали діяти жорсткі обмеження.

 

Посилення карантинних обмежень відбулося з 00:01 ночі проти 8 листопада. При цьому рішення урядової комісії щодо локдауну в регіоні було ще 5 листопада.

 

Як інформує УМ, про це повідомили у МОЗ.

 

На «червоному рівні» робота банків, АЗС, ветеринарних магазинів, аптек та всіх продовольчих магазинів не обмежується, проте обов’язковим залишається дотримання протиепідемічних правил

 

Відтак, з 00:00 8 листопада до окремого рішення заборонено:

 

відвідувати торговельно-розважальні центри неповнолітніми без супроводу дорослих із сертифікатом вакцинації або ПЛР-тестом;

перебувати на зупинках, в переходах, на території лікарень та в інших місцях, де важко дотримуватися дистанції в 1 метр, без одягненої маски;

роботу закладів громадського харчування, кафе, ресторанів, хостелів, закладів соцзахисту, спортзалів, басейнів та фітнес-центрів;

проводити масові заходи, крім офіційних спортивних заходів без глядачів, заходів з атестації та оцінювання якості освіти (дозволяється за умови наявності у відвідувачів та робітників закладів негативного ПЛР-тесту або експрес-тесту).

 

Обмеження не діятимуть, а закладам можна працювати в разі, якщо всі 100% їхніх працівників і відвідувачів будуть вакциновані або матимуть негативний результат ПЛР-тесту, отриманий в останні 72 години.

 

Наразі, за даними Міністерства охорони здоров’я, у «червоній зоні» епіднебезпеки перебувають Херсонська, Одеська, Запорізька, Донецька, Дніпропетровська, Волинська, Сумська, Миколаївська, Рівненська, Житомирська, Івано-Франківська, Київська, Луганська, Хмельницька, Чернігівська, Львівська області та Київ.

 

За даними МОЗ, на Волині з початку пандемії зафіксовано понад 80 тисяч випадків COVID-19, минулої доби захворіли 612 людей, померли – 13 (із загалом 1599).

 

До слова, Міністерство охорони здоров'я рекомендує вакцинуватися від Covid-19 через 28 днів (чотири тижні) після того, як людина одужала від коронавірусної хвороби.

 

Також МОЗ детально роз'яснив, кому та коли не можна робити Covid-щеплення.

 

Як повідомлялося, протипоказання до вакцинації від коронавірусу мають не більше 1% населення.

 

Нагадаємо, Міністерство охорони здоров’я затвердило список медичних протипоказань і застережень для вакцинації від коронавірусу. Довідки почнуть видавати на початку листопада.

 

Раніше в МОЗ пояснили, як отримати щеплення з «липовим» ковід-сертифікатом.

 

Як повідомляла УМ, майже 2 930 300 доз вакцини від коронавірусу виробництва компанії Moderna доставили в Україну в рамках глобальної ініціативи COVAX в неділю, 7 листопада.