На Миколаївщині родичі хворих на Covid штурмували лікарню через нестачу кисневих балонів

13:58, 05.11.2021
На Миколаївщині родичі хворих на Covid штурмували лікарню через нестачу кисневих балонів

У Миколаївській лікарні. (Фото: FACEBOOK Светлана Фёдорова)

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко заявив, що до Миколаївщини відряджають його заступника перевірити ситуацію з наданням кисню для пацієнтів через штурм лікарні родичами.

 

Як інформує УМ, про це стало відомо 5 листопада із онлайн-трансляція «години запитань» до уряду на засіданні Верховної Ради

 

«Сьогодні в Миколаївську область виїжджає мій заступник, який розгляне ситуацію, що сталася безпосередньо в конкретній лікарні, про яку йшла мова. А також подивиться щодо доступності медичної допомоги для пацієнтів з коронавірусною хворобою», - сказав, зокрема, Ляшко.

 

Питання про штурм інфекційної лікарні на Миколаївщині поставила народна депутатка з фракції "Європейська солідарність" Софія Федина. Вона сказала, що вночі 5 листопада родичі пацієнтів з COVID-19 штурмували лікарню через перебої постачання кисню для кисневозалежних хворих.

 

Водночас Ляшко відповів, що в міністерстві контролюють ситуацію з постачанням кисню в лікарнях у різних областях. Зокрема, нещодавно урядом виділили 107 млн гривень зі спеціального фонду до різних обласних державних адміністрацій.

 

Очільниця обласної інфекційної лікарні Миколаєва Світлана Федорова написала у Facebook, що проти ночі 5 листопада родичі одного з пацієнтів з коронавірусною хворобою штурмували лікарню та вдавалися до насильства, вимагаючи збільшити подачу кисню.

 

Нагадаємо, що час від час обласна влада різних регіонів та керівники лікарень скаржаться на нестачу кисню. До прикладу, 27 жовтня кисень закінчився в одній з одеських лікарень.

 

Додамо, що 4 листопада народні депутати підтримали законопроєкт, який виділить у державному бюджеті додаткові 800 млн грн для встановлення кисневих станцій у лікарнях "другої хвилі".

 

Як повідомляла УМ, станом на четвер 4 листопада в червоній зоні епідемічної небезпеки залишається Київ та 15 регіонів.