У Києві помер 8-річний хлопчик від Covid

12:38, 04.11.2021
У Києві помер 8-річний хлопчик від Covid

Ситуація з коронавірусом у Києві дуже складна - наголошує мер столиці Віталій Кличко. (Фото: КМДА)

Упродовж цього тижня в столиці України щодоби від ускладнень внаслідок коронавірусної хвороби помирають від 40 до понад 60 осіб, серед померлих – жодного вакцинованого.

 

Як інформує УМ, про це 4 листопада повідомив міський голова столиці Віталій Кличко на брифінгу та своїй сторінці у Facebook.

 

«Ситуація з розповсюдженням вірусу в країні загалом достатньо тривожна. Україна сьогодні – третя у світі і друга в Європі за смертністю від ковіду. В Києві цього тижня – від 40 до понад 60 летальних випадків щодоби. За минулу добу, наприклад, 41 смерть, у тому числі помер 8-річний хлопчик…

 

99% тих, хто потрапляє в лікарні, це люди невакциновані. І серед тих, хто помер від вірусу в столиці, жодного вакцинованого. Це відповідь тим, хто говорить, що вакцинація не потрібна», - зазначив, зокрема, Кличко.

 

За словами мера, в Києві щодня госпіталізують понад пів тисячі людей, більшість із яких у тяжкому стані.

 

Так, за добу 3 листопада у столиці підтвердилося 1 836 випадків захворювання на коронавірусну хворобу, 41 людина померла, госпіталізували 255 хворих на коронавірус і 303 особи з підозрою на Covid-19 чи пневмонією. Оодужав 941 житель столиці.

 

Найбільше випадків захворювання виявили в Деснянському (414), Дарницькому (296) та Святошинському (188) районах.

 

Серед нових хворих 1 083 жінки включно зі 100-річною пацієнткою, 645 чоловіків аж до 92 років, 61 дівчинка та 47 хлопчиків від 1-2 місяця і до 17 років.

 

Серед померлих за минулу добу у Києві – хлопчик 8 років, 26 жінок від 55 до 86 років, 14 чоловіків від 31 до 79 років

 

 

Кличко також наголосив, що у столиці практично заповнені всі реанімації у лікарнях.

 

«Заповнені 70% ліжок із киснем. Як зазначають медики, в цю хвилю коронавірусу лікарні потребують втричі більше кисню, ніж у попередній хвилі. Ми робимо все можливе. 88% ліжок в медзакладах столиці обладнані подачею кисню», – розповів Кличко.

 

Він запевнив, що медики в столиці забезпечуються всім необхідним.

 

Також Кличко повідомив, що засідання Київської міської ради проходить в умовах протиепідемічних заходів.

 

«Усі, щоб потрапити на засідання Київради, пред’являють Covid-сертифікат або негативний ПЛР-тест, або документ про одужання від коронавірусу. Правила єдині для всіх киян. І депутати Київради не виняток», – заявив Кличко.

 

Нагадаємо: У Києві з 1 листопада запроваджені посилені карантинні обмеження, характерні для червоної зони епідемічної небезпеки.

 

Лише за наявності COVID-сертифікату або негативного ПЛР-тесту дозволене відвідування закладів харчування, готелів, установ і закладів соціального захисту, спортивних залів, фітнес-центрів, ЦНАПів, управлінь праці та соціального захисту, управлінь пенсійного фонду, торгово-розважальних центрів, а також проведення масових заходів.

 

Як повідомляла УМ, станом на четвер 4 листопада в червоній зоні епідемічної небезпеки залишається Київ та 15 регіонів.