Ще три області найімовірніше потраплять до «червоної» зони – Ляшко

12:11, 03.11.2021
Ще три області найімовірніше потраплять до «червоної» зони – Ляшко

Найближчим часом Україна швидше за все ще більше "почервоніє". (Фото: МОЗ)

Під загрозою потрапити до червоної зони епідемічної небезпеки перебувають Волинська, Харківська та Тернопільська області.

 

Як інформує УМ, про це 3 листопада заявив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко на брифінгу.

 

«Окрім нарощення темпів вакцинації критичним для нас зараз є дотримання карантинних обмежень. Нагадаю, що вже шістнадцять регіонів віднесено до червоного рівня епіднебезпеки. У зоні ризику – Волинська, Харківська та Тернопільська області», - сказав, зокрема, Ляшко.

 

Він нагадав, що з 1 листопада у регіонах, де встановлено червоний рівень епіднебезпеки, спеціальні робочі групи розпочали перевірку організації процесів дотримання протиепідемічних норм та заходів щодо стримування коронавірусної хвороби. До їх складу входять представники МОЗ, Міністерства регіонального розвитку, Національної поліції та Держпродспоживслужби.

 

Нагадаємо, що станом на 3 листопада до червоної зони епідемічної небезпеки віднесено столицю Київ і 15 областей: Дніпропетровську, Донецьку, Житомирську, Запорізьку, Івано-Франківську, Київську, Луганську, Львівську, Миколаївську, Одеську, Рівненську, Сумську, Херсонську, Хмельницьку, Чернігівську.

 

Як повідомляла УМ, близько тисячі людей зібралися біля Верховної Ради та заблокували урядовий квартал у Києві зранку 3 листопада. Акцію противників обовʼязкової вакцинації організатори анонсували як «марш за права».