У Києві антивакцинатори заблокували урядовий квартал і вимагають скасувати карантин, фото

11:16, 03.11.2021
У Києві антивакцинатори заблокували урядовий квартал і вимагають скасувати карантин, фото

В Україні антивакцинаторів чимало, тому й епідемія знову набирає обертів у нашій державі. (Фото: Патрульна поліція Києва та LB)

Близько тисячі людей зібралися біля Верховної Ради та заблокували урядовий квартал у Києві зранку 3 листопада.

 

Акцію противників обовʼязкової вакцинації організатори анонсували як «марш за права».

 

На місці події виник конфлікт, оскільки люди заблокували рух машин. Інших сутичок на місці не було, мітинг проходить відносно спокійно.

 

Як інформує УМ, про це 3 листопада повідомили у Нацполіції.

 

У руках люди тримають плакати із закликом «припинити обовʼязкову вакцинацію» та «зберегти права людини», а також скандують:

 

«Скажи ні COVID-паспортам» та «Скажи ні обовʼязковій вакцинації».

 

 

Серед основних вимог скасування карантинних обмежень, заборона «примусової медицини» та дотримання прав людини.

 

 

Підтримку акції висловила колишня народна депутатка Надія Савченко, яку раніше затримали в аеропорту «Бориспіль» із підробленим COVID-сертифікатом.

 

 

Наразі через акцію протесту заблоковані:

 

вул. Грушевського, 5 (біля стадіону «Динамо»)

пров. Кріпосний, 30/1 (біля Будинку офіцерів)

перехрестя: вул. Московська, пров. Інженерний

перехрестя: вул. Липська, вул. Інститутська (біля готелю «Національний»)

перехрестя: вул. Інститутська, вул. Ольгінська

перехрестя: вул. Ольгінська, площа І. Франка

перехрестя: вул. Лютеранська, вул. Круглоуніверситетська

перехрестя: вул. Лютеранська, вул. Заньковецька

вул. Паркова, 35.

 

Додамо, що в Україні лише 2 листопада медики виявили 23 393 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби (з них дітей — 1 406, медпрацівників — 421). Від ускладнень захворювання померли 720 пацієнтів, а напередодні — 700.

 

Від першого листопада у «червоній» зоні перебувають 15 областей: Дніпропетровська, Донецька, Житомирська, Запорізька, Івано-Франківська, Київська, Луганська, Львівська, Миколаївська, Одеська, Рівненська, Сумська, Херсонська, Хмельницька та Чернігівська. Також під посилення обмежень підпадає місто Київ.

 

Від 7 листопада в Україні запровадять обов’язкову вакцинацію від коронавірусу для держпосадовців і працівників освіти. МОЗ затвердив перелік професій, виробництв і організацій, працівники яких зобов’язані зробити щеплення від коронавірусу. До нього включили працівників закладів освіти, центральних органів виконавчої влади та їхніх структурних підрозділів, а також місцевих державних адміністрацій.

 

Як повідомляла УМ, майже 14 тисяч випадків коронавірусу підтвердили в Україні 1 листопада. Найбільше нових інфікованих додалося на Харківщині. Лідерами за поширенням ковіду також є Одеська, Львівська та Запорізька області. Напередодні госпіталізували майже 4 тисячі пацієнтів. Летальних випадків  — близько 300.