Hubble показав спіральну галактику після подвійного вибуху наднових зірок

12:47, 01.11.2021
Hubble показав спіральну галактику після подвійного вибуху наднових зірок

Спіральної галактика NGC 6984. (Фото: ESA/Hubble & NASA)

Телескоп Hubble зробив і надіслав фотографію спіральної галактики NGC 6984, яка розташована за близько 200 мільйонів світлових років від Землі у сузірʼї Індіанець.

 

Як інформує УМ, про це 1 листопада повідомили в обсерваторії.

 

Нову світлину цієї галактики телескоп зробив після надзвичайно рідкісної астрономічної події — подвійного вибуху наднових зірок у NGC 6984.

 

Відкриття цих двох наднових зірок, практично в один і той же час та в одному місці, викликало припущення астрономів про те, що вони можуть бути якось пов’язані між собою. Наразі астрономи продовжують дослідження цього феномену.

 

Нагадаємо, що телескоп Hubble вивели на орбіту 24 квітня 1990 року, відтоді він надсилає на Землю мільйони унікальних знімків, які значно розширили уявлення вчених про будову і походження Всесвіту. За чверть століття апарат провів 1,2 мільйона цільових спостережень за 38 тисячами космічних обʼєктів.

 

У жовтні Hubble зняв «танець» двох спіральних галактик, а в кінці вересня телескоп зробив фотографію спіральної галактики NGC 5728, розташованої в сузірʼї Терезів.

 

У серпні Hubble показав спіральну галактику в сузірʼї Піч, а до цього галактику в сузірʼї Годинники.

 

Як повідомляла УМ, легендарний космічний телескоп Hubble завдяки своїй ширококутній універсальній камері WFC3 зробив світлину кулястого зоряного скупчення ESO 520-21 (Palomar 6), яке розташоване у сузірʼї Змієносець.