США рекомендує Заходу зняти обмеження на постачання Україні летальної зброї

10:19, 29.10.2021
США рекомендує Заходу зняти обмеження на постачання Україні летальної зброї

Помічниця міністра оборони США у справах Росії, України та Євразії Лора Купер. (Фото: Learn More)

У США, в Пентагоні, закликають своїх союзників зняти обмеження на постачання Україні летальної зброї для захисту від російської агресії.

 

Як інформує УМ, про це заявила помічниця міністра оборони США у справах Росії, України та Євразії Лора Купер.

 

Вона нагадала, що США вже передали Україні та Грузії протитанкові ракетні комплекси Javelin, що стало яскравим прикладом військової допомоги цим державам.

 

«Найперша річ, яку я хотіла б згадати - це те, що всі союзники повинні зняти свої обмеження на постачання летальних оборонних озброєнь. Але багато союзників досі зберігають обмеження — деякі з них стосуються програм оборонної допомоги, однак є і ті, що стосуються продажу летального озброєння», — сказала Купер.

 

Вона підкреслила, що США продовжуватимуть надавати Україні допомогу у галузі оборони та безпеки.

 

Нагадаємо, що міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що Україна до кінця 2021 року в рамках військової допомоги США отримає партію бронебійних систем Javelin.. Водночас Кулеба не виключив, що Україна зможе вийти на домовленості й щодо інших видів оборонного летального та нелетального обладнання, але відмовився оприлюднити деталі.

 

Як повідомляла УМ, Міністр оборони України Андрій Таран дякує уряду США, який затвердив другу частину безпекової допомоги Україні на суму у 150 млн доларів, що буде спрямована на заходи із забезпечення територіальної цілісності України, оборони кордонів та поглиблення взаємосумісності вітчизняної армії з НАТО.