У Києві поліція проводить обшуки у приміщеннях усіх перевізників відходів та на полігонах утилізації відходів

15:25, 22.10.2021
У Києві поліція проводить обшуки у приміщеннях усіх перевізників відходів та на полігонах утилізації відходів

"Гроші не пахнуть", - казали римляни - й були праві.

Правоохоронці, у п’ятницю 22 жовтня, проводять обшуки на київських підприємствах-перевізниках відходів та на сміттєвих полігонах.

 

Як інформує УМ, про це 22 жовтня повідомила пресслужба Київської міської держадміністрації.

 

«Головним слідчим управлінням Національної поліції в рамках кримінального провадження № 42020000000002227 від 12.11.2020 на підставі ухвали Печерського районного суду міста Києва проводяться обшуки київських підприємств-перевізників відходів: ТОВ «Спецкомунтехніка», ТОВ «Альтфатер-Київ», ТОВ «Володар Роз», ТОВ «Селтік», ПрАТ «Київспецтранс», ТОВ «Крамар Еко» та на об’єктах захоронення твердих побутових відходів на полігоні № 5 та с. Глибоке», – йдеться в повідомленні.

 

КМДА зазначає, що підприємства співпрацюють зі слідством та надають наявну запитувану документацію.

 

Нагадаємо,  що 28 липня Служба безпеки України стосовно ПрАТ «Київспецтранс» розпочала слідчі дії на полігоні будівельних та великогабаритних відходів №6, розташованому на вул. Пирогівський шлях, 94–96. Згідно з ухвалою суду тут відбираються зразки ґрунтів, повітря, води.

 

Напередодні, 27 липня близько 30 співробітників Служби безпеки України прибули на полігон твердих побутових відходів №5 в Підгірцях для виконання слідчих дій, тимчасово зупинивши роботу об’єкту.

 

Як повідомляла УМ, столична прокуратура нещодавно проводила обшуки в Департаменті молоді та спорту КМДА із одночасним врученням підозр.