Застрелена Болдвіном операторка Галина Хатчінс мала громадянство України – МЗС

12:56, 22.10.2021
Застрелена Болдвіном операторка Галина Хатчінс мала громадянство України – МЗС

Галина Хатчінс мала громадянство України і працювала у Голівуді. (Фото: halynahutchinsdp.com)

МЗС України з'ясовує всі обставини загибелі українки Галини Хатчінс від пострілу голівудського актора Алека Болдвіна під час зйомок фільму «Іржа» в штаті Нью- Мексико (США).

 

Зокрема, Консульство України в Сан-Франциско встановлює зв’язок з рідними загиблої  операторки для надання їм необхідної допомоги.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив низці ЗМІ речник МЗС України Олег Ніколенко у п’ятницю.

 

За його даними, МЗС України отримало підтвердження належності пані Хатчінс до українського громадянства.

 

«Генеральне консульство України в Сан-Франциско з'ясовує обставини та взаємодіє з американськими правоохоронцями в контексті розслідування. Консули також встановлюють зв'язок із рідними українки, аби надати необхідну консульську і правову допомогу», - зазначив пан Ніколенко.

 

Галина Хатчінс – уродженка України. Вона отримала ступінь магістра міжнародної журналістики в Київському національному університеті ім. Т. Г. Шевченка, після чого працювала журналістом-розслідувачем для британських документальних фільмів в Європі.

 

Пізніше вона переїхала в США, де у 2015 році успішно закінчила Американський інститут кіно. Згодом жінка оселилася в Лос-Анджелесі й стала знімати короткометражні та документальні фільми.

 

Як повідомляла «УМ», американський актор Алек Болдвін на зйомках вестерну «Іржа»  (Rust) стріляв  з реквізитного пістолета, який мав бути заряджений холостими патронами.

 

Відтак, зірковий актор випадково убив операторку і поранив режисера картини. 42-річну Галину Хатчінс відправили гелікоптером в лікарню міста Альбукерке, однак врятувати її не вдалося.

 

Тоді як 48-річний режисер Джоел Соуза, якого також було поранено, перебуває в критичному стані.

 

Болдвіна допитали слідчі. Наразі жодних звинувачень пред’явлено не було.